Regija

Babiću pred novi meč prenijeli Hrgovićevu prognozu: 'To se neće dogoditi, a onda će mi se moći ispričati'

Alen Babić
 Fight Site
Neporaženog hrvatskog teškaša Alena Babića ove subote u Londonu čeka meč s Tomom Littleom

'The Savage' će protiv nekadašnjeg protivnika Filipa Hrgovića loviti svoju šestu profesionalnu pobjedu, no ugledni Sky Sports se uoči ovog dvoboja u jednom svom članku baš i nije baš previše fokusirao na 33-godišnjeg Britanca već je puno zanimljiviju priču vidio u rivalstvu nekadašnjih timskih kolega.

Babić munjevito skuplja pobjede i uzdiže se po teškaškoj ljestvici, a uoči i nakon njegovih nastupa Filip Hrgović neizbježna je tema. Ništa drugačije nije bilo ni ovoga puta.

Sky Sports je tako u svom tekstu ukazao na jednu izjavu Hrgovićevog promotora Nissea Sauerlanda koja otkriva da je 'El Animalov' tim u jednom trenutku razmišljao o velikom hrvatskom okršaju.

"Razmišljali smo o toj borbi, ali odjednom je postao vrlo tih", rekao je Sauerland za Sky Sports.

"Sada ćemo se usredotočiti na Michaele Huntere i Zhileije Zhangove ovoga svijeta, ali i na sve druge rangirane koji nam se nađu na putu. To je naš cilj", dodao je Nisse.

Instagram, Tomislav Kristo / CROPIX
Alen Babić i Filip Hrgović

Babić, s druge strane, baš i nije uvjeren u priču da su Hrgović i njegov tim ozbiljno htjeli taj meč.

"Ovo je prvi puta da čujem nešto o Hrgovićevom zanimanju za borbu. Nitko ni meni, ni mojem menadžerskom timu nije prišao s ponudom. Ako je to ono što želi, to može i dobiti. Mi dolazimo iz male zemlje i naš bi meč mogao rezultirati time da se više tisuća djece počne baviti boksom, ali on to sabotira. Uvijek sam govorio da je on dobar boksač, a on meni nije nikada pokazao poštovanje. Bio sam njegov glavni sparing partner, dolazio sam iz noćnih smjena na sparinge, a nikad mi se nije zahvalio", glasio je dio Babićevih odgovora na tu temu.

Sauerland je također otkrio i da Hrgović baš i nije uvjeren u to da će Babić ovoga vikenda upisati šestu pobjedu.

"Filip i ja u ovom meču biramo Toma Littlea. Čuo sam da je trenirao vrlo naporno za ovu borbu, a ako su iza njega dobre pripreme, onda mogu vidjeti kako Gospodinu Savageu stvara probleme."

Babić je odgovorio i na tu poruku:

"Dobro je da govore kako će mi Tom stvoriti probleme jer kada to ne bude slučaj, onda će mi se Filip moći ispričati. Vjerojatno ih boli glava jer zazivam tu borbu i to ću nastaviti raditi. Želim da svi fanovi vide kako pada jer su toliko umišljeni i nitko ih u Hrvatskoj ne voli."

Linker
16. travanj 2024 07:31