Regija

Bektić se osvrnuo na 'vrlo mračno razdoblje' i najavio veliku pobjedu: 'Činilo se kao da sve ide nizbrdo...'

 Screenshot (YouTube)
Mirsad Bektić (13-2) svoju će prvu borbu u 2020. odraditi ovog vikenda na UFC 247 priredbi. On i njegov suparnik Dan Ige (12-2) naći će se na glavnom programu eventa kojeg u Toyota Centru predvodi meč Jona Jonesa i Dominicka Reyesa.

Bosanskohercegovačkom udaraču s američkom adresom ovo će biti prilika za povratak na pobjedničke staze s kojih ga je privremeno izgurao Josh Emmett. Nakon što je zbog ozljede morao još u 2018. otkazati borbu s Renatom Moicanom, Bektić se nakon nešto više od godinu dana izbivanja vratio u Octagon i doživio poraz od Emmetta koji je u Sacramentu prekinuo njegov niz od dvije pobjede.

Bektić se u razgovoru s BJPenn.com portalom osvrnuo na teško razdoblje te najavio ljepše vijesti u 2020. godini.

"Vidim puno toga kad se osvrnem na svoju posljednju borbu. Ne želim reći da mi je čitav život bio jadan, ali bilo je to teško razdoblje za mene. Iza mene je bila ozljeda, ona otkazana borba s Mocianom... Činilo se kao da sve ide nizbrdo. Posebno nakon otkazivanja borbe s Moicanom. Operirao sam nožni prst, vratio se treninzima... Neću vam lagati, bilo je to vrlo mračno vrijeme za mene. Nisam bio iznenađen što sam izgubio. Osjećao sam se sjajno na dan borbe, ali nisam bio iznenađen. Tako bih to mogao najbolje opisati", prepričava Bektić.

28-godišnjak iz Tristar Gyma otkrio je i da se mogao u akciju vratiti ranije, ali je htio meč u Sjevernoj Americi te je sada dio velike UFC 247 priredbe na kojoj ćemo gledati dvije borbe za naslov (Jones vs Reyes i Shevchenko vs Chookagian).

"Kul je biti na ovakvom 'main cardu'. Iza Reyesa je puno 'hypea' i on je prijetnja Jonesu. I iza mene je nekoć bilo 'hypea' te sam nastupao na nekim velikim eventima. Sjajan je to osjećaj", dodao je Bektić prije nego što se prebacio na svog idućeg suparnika.

Dan Ige je također 28-godišnjak iza kojeg je 12 profesionalnih pobjeda i svega dva poraza, od čega jedan jednoglasnom, a jedan podijeljenom odlukom sudaca. Borac nadimka 'Dynamite' stiže nam s Havaja, a iza njega su trenutno četiri uzastopne pobjede od kojih posljednja stiže iz lipnja prošle godine kada je svladao Kevina Aguilara. No, unatoč dobroj formi svog suparnika, Bektić je uvjeren da će postati prvi borac koji će mu nanijeti poraz prekidom.

"Očekujem pobjedu. Kod njega vidim puno slabosti i znam da sam bolji u svim segmentima. Neće biti lako, ali vidim se kao pobjednika i to prekidom. Bilo bi ga slatko završiti", zaključuje Bektić uz nadu da će ga zdravlje poslužiti te mu u 2020. omogućiti da bude još aktivniji.

Linker
25. travanj 2024 00:55