Bivši hrvatski reprezentativac od sada može nesmetano braniti boje BiH

Bivši hrvatski taekwondo reprezentativac 27-godišnji Korčulanin Dinko Šegedin odlukom Vijeća ministara i službeno je dobio državljanstvo Bosne i Hercegovine pa će ubuduće nesmetano braniti boje reprezentacije susjedne države.

Šegedin je još u veljači ove godine, zajedno s Marijom Štetić iz zagrebačke Dubrave, predstavljen kao novi taekwondo reprezentativac BiH, a oboje se nalaze među 20 najboljih svjetskih boraca u svojim težinskim kategorijama.

Sad je i službeno potvrđeno da je Šegedinu dodijeljeno državljanstvo susjedne države, a u nedjelju su bosansko-hercegovački mediji objavili da su jamstvo za Korčulanina dali Taekwondo savez i Olimpijski odbor BiH.

Prema Zakonu o državljanstvu BiH, stranac za dobivanje državljanstva te zemlje treba, između ostaloga, imati odobren stalni boravak najmanje tri godine, dovoljno poznavati jezike naroda i pismo BiH, ne smije biti osuđivan i protjerivan iz susjedne države.

Dinko Šegedin  sudjelovao  je na svjetskim i europskim natjecanjima te ostvarivao odlične rezultate među kojima su brojne medalje na G1 i G2 turnirima. Trenutno se nalazi u TOP 20 na svjetskoj rang-listi što mu daje šanse za plasman na Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine.

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!