Regija

Bivši izazivač za svjetsku titulu tvrdi: 'Hrgovićev stil i vještine su poput onih Vitalija Klička'

Hrgović vs. Johnson
 Damir Krajac / CROPIX
Jedan od trening partnera Filipa Hrgovića tijekom priprema za meč protiv Erica Moline je i bivši izazivač za svjetsku titulu, Johann Duhaupas. Ovaj 38-godišnji Francuz oduševljen je 'El Animalom', čak toliko da ga je stavio rame uz rame s jednim od najvećih, Vitalijem Kličkom.

Johann Duhaupas (38-5) veliko je i poznato boksačko ime. Vrhunac svoje karijere doživio je prije četiri godine, kad je boksao protiv Deontaya Wildera za svjetsku WBC titulu, dok se nakon toga zadržao u svjetskom vrhu kao svojevrsni "gatekeeper" Top 10 teškaša svijeta. Jednog takvog boksača uvijek je sjajno imati u svom pripremnom kampu, a Filip Hrgović imao je upravo tu privilegiju. No, posebno je zanimljivo čuti što je Francuz rekao o hrvatskom boksaču, odnosno kakav dojam je dobio. Zapravo je krenuo s tim kad su se prvi put upoznali, prije nekoliko godina u kampu Vladimira Klička.

"Filip me je impresionirao čim sam ga prvi put upoznao u Austriji, kad smo bili u kampu Vladimira Klička. Ima sjajnu desnu ruku, brz je i snažan. Već tada si mogao vidjeti kako je njegov cilj postati svjetski prvak. Osjetio sam to u njemu, jednostavno je mirisao na to. Osim toga, njegov stil i vještine su poput onih u Vitalija Klička", rekao je Duhaupas za Team Sauerland.

Duhaupas je imao priliku u meču osjetiti mnoge danas velike boksače, poput spomenutog Deontaya Wildera, ali također Alexandra Povetkina i Jarrella Millera. Tako je pokušao usporediti Filipove mogućnosti s tim zvijezdama boksa.

"Deontay Wilder je pravi ubojica, no Filip također ima sjajnu desnu ruku. Uz dodatnu muskulaturu i snagu, za godinu dana mogao bi udarati jednako snažno kao Wilder. Uz dobru mentalnu i fizičku pripremu vjerujem kako bi mogao nokautom savladati Millera ili Povetkina", objasnio je, da bi onda dodao nešto o meču kojeg Filip mora apsolvirati prije toga, protiv Erica Moline:

"To je velika prilika za njega. Osim toga, iza sebe ima jako dobar tim pa se može koncentrirati samo na boks i pobjedu u svom meču. Također je bitno da se Filip želi boriti i da je svjestan toga što mu je krajnji cilj. Jako sam zadovoljan što mogu trenirati s njim jer je njegov mentalitet jako sličan mom."

Do meča je preostalo još samo devet dana. Ispod teksta možete vidjeti fotografiju na kojoj se nalaze Filip Hrgović i njegovi sparing partneri, uključujući Duhaupasa.

Team Sauerland
Joel Tambwe Djeko, Johann Duhaupas, Filip Hrgović, Fabio Wardley

Linker
19. travanj 2024 13:25