Regija

Boksačka reprezentacija odlazi na jaki Bocskai Istvan turnir u Debrecen

Marko Milun
 Damir Krajac / CROPIX
Četiri hrvatska boksača i jedna boksačica idući će tjedan nastupiti u mađarskom Debrecenu na vrlo jakom Bocskai Istvan turniru. Među njima je i Marko Milun koji odlazi obraniti prošle godine osvojeno zlatno odličje.

Prema riječima izbornika Čalića, na turniru bi trebali nastupiti superteškaš Marko Milun, teškaš Toni Filipi, boksač srednje kategorije Mladen Sobjeslavski te velteraš Marko Zeljko. Njima bi se trebala pridružiti i Marija Malenica, prvakinja hrvatske u kategoriji do 60 kilograma. Hrvatski prvaci, Erik Pijetraj i Luka Plantić bi ovo natjecanje iz privatnih razloga trebali preskočiti. Riječ je o vrlo jakom turniru koji će se ove godine održati po 64. put, a najavljena su mnoga elitna imena.

Marko Milun branit će zlato koje je osvojio prošle godine, dok će Toni Filipi pokušati napraviti bolji rezultat nego prošle godine, kad ga je u četvrtfinalu eliminirao kasniji pobjednik, Serhij Horskov. Toni svakako želi zlato, posebno jer će mu ovo natjecanje zapravo biti posljednji pravi turnir prije onog putem kojeg će se pokušati kvalificirati na Olimpijske igre. Hrvatska inače s ovog turnira nosi lijepe uspomene i iz godine ranije, kad su se vratili s četiri bronce. Tada su ih osvojili Marko Milun, Luka Pratljačić, Erik Pijetraj i Leo Cvetković.

Što se tiče reprezentacija koje dolaze, Rusija i njihovi susjedi su već redovni posjetitelji Debrecena, no često su dolazili u kombiniranim sastavima. Ovog puta bi, zbog olimpijske godine, mogao doći veliki broj onih najboljih. Tako smo dobili informaciju kako bi među natjecateljima u teškoj kategoriji trebao biti Vasilij Levit, trećeplasirani teškaš svijeta, no i da on nije jedini elitni boksač koji će nastupiti. Mađari su kod kuće uvijek u najjačem sastavu, a jaka ekipa mogla bi doći iz Velike Britanije i Italije.

Turnir se održava od 3. do 7. veljače.

Linker
24. travanj 2024 03:41