Regija

Bomba iz SBC-a! Bivši UFC prvak Renan Barao potpisao ugovor sa srpskom promocijom!

Renan Barao
 screenshot/SBC
Serbian Battle Championship odradio je proteklog vikenda svoju imenima najveću priredbu do sada, no na njoj se našlo i najveće ime koje je se do sada u bilo kakvoj ulozi našlo u njihovom 'heksogonu'. To je Renan Barao, bivši UFC prvak, koji je na priredbi bio kao gost, no onda je promocija ponudila ekskluzivu objavivši kako je on potpisao ugovor s SBC-om čime je postao uvjerljivo najveće pojačanje bilo koje regionalne promocije posljednjih godina.

Dolazak Renana Baraoa na SBC bio je najavljen već ranije, a on je u Srbiju pristigao prije otprilike dva tjedna, zajedno s ostatkom brazilskim boraca koji su nastupali na SBC 27 priredbi. Iako je u prosincu objavljeno kako više nije član UFC-a, rijetko tko je mogao i pomisliti da će SBC biti njegova iduća stanice. Sve dok se nade nisu probudile kad je sredinom prijenosa subotnje priredbe Renan u društvu voditelja programa te kolege borca, Juniora Albinija, ušao u borilište.

Tada je otkriveno kako je Renan Barao potpisao ugovor na više borbi sa Serbian Battle Championshipom i kako bi tijekom ove godine trebao nastupiti u Srbiji.

"Drago mi je što sam u Srbiji, jako mi se sviđa ovdje i nadam se da ću pružiti sjajne borbe u SBC-ovom borilištu. Imam veliku želju nastupiti ovdje, jedva čekam i nadam se kako će ovo sve uskoro krenuti", poručio je SBC fanovima bivši UFC-ov prvak bantam kategorije i nova akvizicija ove sjajne regionalne MMA promocije.

33-godišnji Barao u karijeri je upisao 34 pobjede i devet poraza, a UFC prvak bantam kategorije bio je od srpnja 2012. godine i prvobitnog osvajanja privremenog pojasa pa sve do svibnja 2014., kad ga je savladao T.J. Dillashaw. Titulu je prije toga uspješno obranio tri puta, a do poraza u spomenutoj borbi bio je unutar niza od 32 pobjede. Nakon poraza od Dillashawa izborio je priliku za povratak na tron nakon pobjede protiv Mitcha Gagnona, no onda je krenuo njegov nevjerojatno loš niz. U posljednjih osam borbi, kombinirajući nastupe u bantamu i perolakoj kategorije, upisao je tek jednu pobjedu i UFC je u prosincu prošle godine odlučio kako s njim neće nastaviti suradnju.

Budući da SBC s Renanom nije došao u priliku potpisati ekskluzivni ugovor, nije poznato kad bi veliki brazilski borac mogao debitirati, budući da ima pravo pregovarati i s drugim promocijama, no svi se nadaju kako će se to dogoditi već na nekoj od idućih priredbi. Vjeruje se kako će se Barao boriti u perolakoj kategoriji. SBC prvak te kategorije je Aleksandar Miličević, jedan od najboljih grapplera u Srbiji te također i trener u Secutor timu iz Beograda, uz svog oca i osnivača tog tima, Jovana Miličevića. Njegovu borbu protiv Renana mogli bismo smatrati pravom poslasticom.

Linker
20. travanj 2024 11:25