Regija

Borilački sport perjanica u Minsku: Borkinje i borci nam donijeli čak 6 medalja!

Lucija Babić - zlatna u Sambu
 Hrvatski sambo savez
U nedjelju su svečano zatvorene druge Europske igre s kojih se Hrvatska vraća sa osam osvojenih odličja. Naši sportaši su se iz bjeloruskog Minska vratili s dva zlata, srebrom i pet bronci. Baš kao i prije četiri godine u Bakuu, najviše medalja su nam donijeli borilački sportovi - njih čak šest.

I dok nas je u Azerbejdžanu predstavljalo 106 sportaša, ovaj put smo ih imali više nego dvostruko manje - tek 43. I to u tek 12 pojedinačnih sportova. No, neovisno o manjem broju predstavnika ovaj put, hrvatske borkinje i borci su ponovno bili perjanica našeg sporta.

Zlatnim odličjem se okitila Lucija Babić u Sambu i Ivan Kvesić u karateu. Bili smo vrlo blizu još jednom zlatu u karateu, no Anđelo Kvesić je u samom finalu ostao kratak te se iz Minska vraća sa srebrnom medaljom.

U boksu smo također uzeli dvije medalje. Naš teškaš Toni Filipi se okitio novom međunarodnom medaljom, a isto je pošlo za rukom i našem mladom superteškašu Marku Milunu. Valja naglasiti da su Europske igre, kada govorimo o šakačkom sportu, ujedno i Europsko prvenstvo, što ovaj boksački uspjeh čini još većim. Isto vrijedi i za našu Barbaru Matić, koja je u judaškom turniru uzela broncu, a koja se računa kao treće mjesto s Europskog prvenstva.

Mogli smo u posljedni trenutak zgrabiti još jednu borilačku broncu, no hrvač Ivan Huklek je ostao kratak u dvoboju za treće mjesto.

Ukupno je u Minsku nastupilo 3666 sportaša iz 50 država. 43 zemlje su osvojile barem jedno odličje, a uvjerljivo najbolja je očekivano Rusija koja se kući vraća sa čak 109 odličja.

Linker
20. travanj 2024 00:20