Regija

Cro Cop o tome zašto nije javno čestitao Miočiću: 'To su privatne stvari, no je li on meni čestitao osvajanje Rizina?'

Mirko Filipović i Stipe Miočić.
 Fight Site
Mirko Filipović osjetio se prozvanim od strane nekih medija i privatnih osoba nakon što nije javno čestitao Stipi Miočiću vraćanje naslova UFC-ovog prvaka teške kategorije. Odgovorio je putem statusa na Facebooku.

Jučer u kasnim večernjim satima na Facebooku se pojavio status Mirka Filipovića u vezi borbe Stipe Miočića. No, tu nije bila riječ o komentaru nastupa, trenutnom statusu Miočića na ljestvici najboljih ikad ili o nečemu drugom vezanom uz fenomenalnu borbu protiv Cormiera. Cro Cop je reagirao na prozivke od strane raznih ljudi, ali i nekih medija, koji su ga upitali zbog čega nije javno čestitao Stipi Miočiću na pobjedi?

"Taman kad čovjek pomisli da ga ništa ne može iznenaditi, vidim da su se hrvatski portali uključili u raspravu jesam li ili nisam čestitao Stipi Miočiću. Pa je li moguće da se zamaraju nečim toliko trivijalnim poput toga jesam li čestitao ili ne", otvorio je Cro Cop svoje obraćanje. Odmah na to je nastavio: "Moj odnos s Miočićem je moja privatna stvar i ako imam potrebu nešto mu reći ili poslati, onda to napravim na njegov privatni broj. Praviti javnu temu od nekakvog čestitanja je sramota. Sramota, možda griješim ali nisam primijetio da je itko od medija ili pojedinaca, koji sad mene pitaju jesam li čestitao Stipi, to isto pitanje postavio Miočiću za mene nakon što sam osvojio Rizinov pojas. Naravno da nije jer je to nebitno. I stvarno je."

Nastavak statusa ipak je malo ružniji, u kojem je Cro Cop spomenuo osobne napade od strane nekih članove Stipine obitelji:

"Nebitno je što su ljudi jako bliski Stipi (pojedinci iz njegove obitelji) javno navijali protiv mene i pisali komentare puno mržnje uoči borbe. I danas to ničim izazvani rade. Nebitno je jer te osobe meni ništa ne znače i to sigurno nije Stipin stav. Ti me samo mogu mrziti i ništa više. Stipe je sjajan lik i veliki šampion, ima sav respekt i simpatiju s moje strane. Poslao sam mu čestitku, naravno. Jer mi je drag i jer ju je zaslužio. Ali, mogao sam i ja dobiti čestitku od njega nakon osvajanja Rizina, no nisam. To je opet stvar između mene i njega. I na tome treba i ostati."

Cro Cop je Stipu Miočića ugostio u svojoj dvorani krajem studenom 2016. godine te su odradili nekoliko zajedničkih treninga i druženja. Miočić je šest mjeseci prije toga došao do pojasa UFC-ovog prvaka, a Cro Cop je krajem iste godine osvojio Rizinov Grand Prix turnir, kojeg je u svom obraćanju spomenuo. Komentari ispod teksta su različiti. Od onih koji se slažu s legendarnim Cro Copom do onih koji smatraju kako mu ovakvi status nisu niti najmanje potrebni. Vi zauzmite stranu koju god želite.

Linker
20. travanj 2024 00:14