Regija

'Croata' Barrio nije zadovoljan ishodom: 'Nisam izgubio ovu borbu, a bio sam glavu manji od njega'

 American Top Team Zagreb/KSW
Poraz sudačkom odlukom od Mateusza Legierskog nije rezultat s kojim se Francisco Barrio može složiti

Francisco Barrio trebao bi biti zadovoljan načinom na koji se prezentirao u KSW-ovom borilištu. Odradio je sjajnu borbu protiv Mateusza Legierskog, u potpunosti je dominirao u posljednjoj rundi te su pobjednika odlučile nijanse. Možemo reći kako je jednim dijelom kumovao i domaći teren, no ono što nažalost ostaje zapisano je poraz argentinskog Hrvata većinskom sudačkom odlukom.

Nije to lako prihvatio, posebno nakon što Legierski posljednjih pet minute nije mogao ništa osim braniti se. No, u tome je uspio te je tako borbu doveo do sudačke odluke koja je otišla u njegovu korist. "Croata" tako iza sebe ima dobar dojam, ali nažalost i poraz, za koji kaže kako je prije svega presudila razlika u veličini i fizičkoj snazi.

"Bio je veći i snažniji od mene tako da ovo nije bila laka borba. Nisam uopće skidao kilograme. Imao sam 73 kilograma, a inače težim 76 ili 77. U kategoriji do 66 kilograma sam zvijer. Za cijelu jednu veličinu je bio krupniji od mene", rekao je Francisco u razgovoru za InTheCage.pl, osvrnuvši se na pokušaje gušenja s kraja prve te tijekom druge runde:

"Nije me ugrozio. Ja baš nemam neki vrat, a znao sam da će ga pokušati uhvatiti i umoriti se pa ću ga prebiti u trećoj. Mislim da sam ga uništio u trećoj rundi."

Dojam je kako je presudila prva runda, u kojoj je Croata bio boksački konkretniji sve do samog kraja iste, kad je Legierski napao vrat te završio rundu s boljim dojmom.

"Odluka nije poštena. Trebalo je biti neodlučeno ili moja pobjeda. U trećoj rundi nije napravio gotovo ništa", pomalo ljutito je ustvrdio, objasnivši kako revanš nije nešto što ga zanima:

"Ne želim revanš jer ovo nije moja kategorija, borit ću se u svojoj kategoriji, do 66 kilograma."

A koga onda želi u idućem KSW nastupu, za koji je rekao kako bi volio da se dogodi u siječnju?

"Nemam neku posebnu želju, mogu mi dati bilo koga. Jedino bih izdvojio Vasu Bakočevića, s njim se mogu boriti i do 70 kilograma."

Na kraju se postavlja pitanje smatra li da je pogriješio što je prihvatio ovu borbu samo dva tjedna prije održavanja, uz ovakve uvjete u kojima se našao.

"Nije bila loša odluka, pobijedio sam u ovoj borbi. On je neporaženi borac, prvak Oktagon promocije. Jak je, veći od mene, ali prihvatio sam borbu. Razlika je bila kao da se on ide boriti protiv Soldića. Pobijedio je samo zbog toga što je bio veći", rekao je Francisco, kojem je ovo drugi poraz u profesionalnoj karijeri.

Linker
20. travanj 2024 13:59