Regija

Darko Stošić favorit protiv Nzechukwua!

Stošić vs. Nzechukwu
 Photo: UFC
Srpski MMA poluteškaš Darko Stošić (13-2) će 4. kolovoza u Prudential Centru u američkom Newarku odraditi svoj treći nastup u elitnom UFC-u. Nakon uvodne pobjede protiv Jeremya Kimballa i poraza u posljednjem nastupu od Devina Clarka, člana Cro Cop tima čeka opasni Kennedy Nzechukwu (6-1).

Unatoč porazu u posljednjem nastupu od Devina Clarka, Stošić je u očima "bookmakera" favorit protiv Nigerijca s američkom putovnicom. Nekoliko tjedana prije ovog vrlo zanimljivog meča na priredbi koju predvode Colby Covington i Robbie Lawler, zavirili smo u ponudu "online" kladionica.

Tamo je Beograđanin favorit na čiju pobjedu možete dobiti koeficijent koji se kreće od 1.70 pa sve do 1.80. Kvota na "underdoga" Nzechukwua je od 2.00 pa sve do 2.18.

UFC je odradio sjajan "match making" ovom prigodom s obzirom da su i Stošić i Nzechukwu veliki potencijali poluteške kategorije prema mnogima analitičarima. Obojica imaju 27 godina i vrlo limitirano iskustvo u elitnom Octagonu. Nigerijac je svoju premijeru ispred šefa Dane Whitea odradio još 2017. godine u prvoj sezoni "reality showa" DWTNCS. No, pobjeda podijeljenom odlukom sudaca protiv Antona Berzina ga je ostavila na klupi. Tek je pobjedom u drugoj sezoni iste emisije protiv Dennisa Bryanta dovoljno impresionirao Danu Whitea te je osigurao ulaznicu za UFC. U samom debiju je izgubio od Paula Craiga prisiljavanjem na predaju u trećoj rundi. Do sada u profesionalnoj karijeri ima 6 pobjeda i već spomenuti poraz od Craiga.

Stošića je početkom godine mučila ozljeda prsnog mišića. Nakon otkazivanja nastupa u siječnju, član Cro Cop tima je uskočio u meč protiv Clarka. Pobjede su ga koštale prekratke pripreme jer je bilo vidljivo da mu nedostaje snage u trećoj i odlučujućoj rundi. Sada s punim kampom u Zagrebu kreće po 14. profesionalnu i drugu UFC pobjedu.

Darko Stošić - Kennedy Nzechukwu 1.70 - 2.18

Linker
22. travanj 2024 23:52