Regija

Darko Stošić poražen u najvažnijoj borbi svoje dosadašnje MMA karijere

Stošić vs. Hill
 screenshot
U svojoj najvažnijoj borbi dosadašnje MMA karijere, Darko Stošić naišao je na bržeg, raznovrsnijeg i jednostavno boljeg borca od sebe. Jamahal Hill je na račun sjajno odrađene prve dvije runde jednoglasnom odlukom sudaca savladao srpskog teškaša koji nakon ovoga vjerojatno ostaje bez mjesta na UFC rosteru.

Borbom Darka Stošića i Jamahala Hilla otvoren je glavni program UFC Fight Night 166 priredbe u Raleighu. Srpskom poluteškašu ta borba značila je više nego ikoja u dosadašnjoj karijeri, budući da je poražen i svoje posljednje dvije UFC borbe, dok je neporaženi Hill ovim putem debitirao u promociji, nakon što je putem "Contender Seriesa" zaradio ugovor.

Otvorio je Stošić borbu vrlo agresivno, no nije dugo trebalo da se vidi koliko je Hill brz i raznovrstan borac. Ekspresno je smirio napade Stošića odlično kombinirajući udarce u tijelo i glavu. Koliko munjevito je svoje udarce pogađao, jednako tako je Darkove izbjegavao. Stošić je krajem treće minute runde uspio doći do kraće distance, a to odmah koristi za rušenje, no nije uspio Hilla zadržati na podu. Uskoro su bili ponovno na nogama gdje Amerikanac dominira do kraja runde.

Nije puno toga novog viđeno niti u drugoj rundi, osim činjenice da je Hill ozbiljnije oštetio Stošićev nos za koji se Darko neprestano hvatao. Hill je nastavio koristiti svoju brzinu koju je u startu prepoznao kao glavnu prednost, a čak mu nije problem niti primiti poneki ozbiljan udarac. Bio je vrlo opušten, a mora se priznati i kako mu je selekcija udaraca bila sjajna. Zapravo, sve konkretno što je Stošić napravio u drugoj rundi je rušenje na samom kraju iste.

Treća runda napokon donosi pravog Stošića, no ne dovoljno dobrog da borbu i završi. Odjednom je postao konkretniji, a posebno su mu dobro izgledala rušenja. Upisao ih je u posljednjih pet minuta čak četiri komada, no niti jednom nije protivnika zadržao na podu dovoljno dugo da napravi konkretniju štetu. Hill je bio svjestan svoje prednosti i izbjegavao je otvorenije razmjene, što mu se na kraju zapravo isplatilo. Dočekao je kraj borbe, a onda je dočekao i sudačku odluku koja je glasila tri puta 29-27 u njegovu korist. Darko je upisao šest rušenja, no pogodio je dvostruko manje udaraca u glavu, višestruko manje u tijelo, a pokušao je ukupno trostruko manje udaraca od svog protivnika koji je pokazao kako je sposoban brzo prepoznati svoje prednosti, a onda ih i iskoristiti.

Hoće li Darko Stošić i nakon ove borbe ostati dio UFC-a? To je jako teško za zaključiti, no iz iskustva možemo pretpostaviti kako mu šanse baš i nisu velike

Linker
08. travanj 2024 17:21