Regija

Darko Stošić službeno otkrio u kojoj promociji nastavlja karijeru: 'Donio sam najbolju odluku!'

Darko Stošić
 screenshot/Youtube
Napokon je poznato ime promocije u kojoj će Darko Stošić nastaviti svoju MMA karijeru. Još početkom godine potpisao je ugovor s KSW-om za koji će prvom prilikom debitirati, a do kraja godine namjerava doći i do njihovog pojasa teške kategorije.

Darko Stošić večeras je gostovao u Podcast Inkubatoru, gdje je progovorio o svojoj karijeri, posebno o onome što mu sad slijedi. Najzanimljiviji dio bio je onaj o njenom nastavku, budući da je napokon dobio dozvolu otkriti gdje će se to dogoditi i pod kojim točno uvjetima.

"Dobio sam dozvolu objaviti gdje ću nastaviti svoju karijeru. Bit će to u KSW-u. To mi je trenutno najbolja opcija. Ponudili su mi dobar ugovor, potpisao sam na četiri borbe uz sjajne uvjete. To je svakako jedna od najboljih promocija u svijetu, posebno u Europi. Mislim da su odmah iza Bellatora i PFL-a", ponosno je objavio Darko, dodavši svoje trenutno glavne ciljeve:

"Borit ću se u teškoj kategoriji i cilj mi je postati prvak. Mislim da imam dobre šanse, no ne želim ništa pričati unaprijed. Sad čekam da prođe ova kriza, da se ugovori meč i jedva čekam pokazati gdje pripadam, a to je Octagon."

Upitan je onda radi li se o ekskluzivnom ugovoru koji ga veže obavezno za poljsku promociji ili će eventualne dodatne nastupe moći potražiti negdje drugdje.

"KSW planira češće organizirati priredbe nego ranije, tako da vjerujem da neću imati problema s nastupima. Meni je to u redu, jer ja ionako ne mogu odraditi više od tri borbe u jednoj godini. Vidjet ćemo što će se dogoditi, ovo je svakako jedan moj novi početak. Vjerujem da sam donio dobru odluku i da je to trenutno najbolja opcija za mene", objasnio je nešto o svom ugovoru.

Prvak te promocije je Phil De Fries, britanski borac koji se kao i Darko svojevremeno borio u UFC-u, no trenutno je u najboljem razdoblju svoje karijere. KSW naslov svakako mu je najveći uspjeh do kojeg je došao, ali Darko mu namjerava isti ubrzo oduzeti. No, o njemu za sada nema baš puno informacija.

"Iskreno, nisam ga previše pratio i tek kad sam potpisao za KSW sam vidio tko je prvak. Ja sam cijelo vrijeme mislio da je Pudzianowski prvak, no to nije bitno. Nadam se da ćemo se jako brzo sresti i da ću od tada ja biti novi prvak. Najrealniji splet okolnosti bio bi da odradim dvije borbe i onda u trećoj napadnem titulu. No, lako je najaviti. Nisu niti tamo momci pali s Marsa. Svi treniraju, svi su dobri i svi su jaki. Jedan udarac uvijek može poremetiti sve planove. U praksi je malo drugačija stvar nego reći koliko borbi trebam pobijediti. Sad prvo mora proći virus, da se sve vrati u normalu, a onda idemo korak po korak. Nadam se da ću do kraja godine biti KSW prvak", vrlo je ambiciozno zaključio Darko, da bi onda dodao nešto o svom prvom nastupu koji je zapravo već bio ugovoren:

"Trebao sam nastupiti na ovoj priredbi koja je otkazana. Trebao sam se boriti protiv Wlodareka, protiv kojeg se trebao na kraju boriti Denis Stojnić. Međutim, dogodio mi se novi peh. Doslovno nakon potpisivanja ugovora sam otišao na trening i ozlijedio se. Nije bilo strašno, ali morao sam odgoditi meč jer sam doživio djelomično napuknuće desnog grudnog mišića. To se izjalovilo, no na kraju je za mene dobro ispalo jer se nisam otišao pripremati. Splet okolnosti nekad ti ide u prilog, jer mogao sam se financijski istrošiti za pripreme. Mogao sam putovati 20 sati u Denver i da mi se na kraju sve ovo dogodi. To bi onda bila još veća katastrofa. Ja se polako oporavljam, treniram, ali se isto tako pazim."

Prije nego je postao dijelom UFC-a, Stošić je bio na profesionalnom omjeru od 12 pobjeda i jednog poraza, gdje mu je najveći uspjeh bila titula teškaškog prvaka FFC-a, s dvije pobjede nad Dionom Staringom. U UFC-u je sjajno startao, no onda mu se dogodio splet nesretnih okolnosti i nastupa ispod njegovih mogućnosti te tri poraza kao krajnji rezultat.

Linker
23. travanj 2024 09:57