Regija

Darko Stošić vs. Kennedy Nzechukwu! Potvrđena borba srpskog poluteškaša protiv nigerijske zvijeri!

Stošić vs. Nzechukwu
Danas je i službeno potvrđena borba Darka Stošića i Kennedya Nzechukwua, no ne na eventu koji se očekivao. Darko će za pripreme imati još samo pet tjedana, budući da ga borba protiv opasnog Nigerijca čeka već 3. kolovoza na UFC on ESPN 5.

Nakon što je Darko najavio kako će se u kolovozu boriti u Americi, realno je bilo kako će se to dogoditi 17. kolovoza na UFC 241 koji predvode Stipe Miočić i Daniel Cormier. Ipak, popularnog srpskog borca gledat ćemo dva tjedna ranije i to u Newarku, savezna država New Jersey. Jučer najavljen protivnik, Kennedy Nzechukwu (6-1, 0-1 UFC) je potvrđen.

Nzechukwu ima 27 godina i američki je borac nigerijskog porijekla. Visok je 196 cm, a doseg mu je čak 211 centimetara, što je za velikih 18 cm više nego kod srpskog poluteškaša. Do UFC-a je došao preko “Contender Seriesa”, gdje je nastupio dva puta. U prvoj sezoni došao je do pobjede podijeljenom odlukom i nije dobio ugovor, odradio je dvije borbe između toga, da bi se vratio u drugoj sezoni, kad je pobjedom prekidom u prvoj rundi izborio mjesto u UFC-u. Svoj debi nastup dočekao je u krajem ožujka ove godine. Dobio je prve dvije runde borbe protiv Paula Craiga, da bi u trećoj upao u zamku sjajnog škotskog grapplera te je poražen prisiljavanjem na predaju. UFC od njega jako puno očekuje i taj poraz vjerojatno nije dobro legao njegovim poslodavcima. Tako će na sebi imati veliki pritisak da protiv Stošića pokaže što može i koliko vrijedi.

Stošić (13-2, 1-1 UFC) ispred sebe ima pripreme u kojima će prije svega morati popraviti kondiciju. Srećom po njega, istom se u svojoj prošloj borbi nije mogao pohvaliti niti njegov protivnik. Osim toga, morat će poraditi na taktici prilaska višem i dužem borcu, dakle morat će biti eksplozivan i nalaziti neočekivane kuteve ulaska. Nakon poraza od Devina Clarka, loš nastup si nikako ne smije dozvoliti jer njime automatski dovodi u pitanje svoje mjesto na UFC rosteru. Darkov talent se više puta potvrdio, sad je došlo vrijeme da ga i oplodi.

Event na kojem će se borba održati predvodi jučer potvrđeni okršaj Colbyja Covingtona i Robbiea Lawlera.

Linker
22. travanj 2024 23:52