Delija je znao da stiže poziv iz UFC-a: 'Bio sam non-stop u treningu, nema straha, spreman sam za debi!'

"Zvali su me već ovo ljeto, ali tad sam zbog vremenske razlike ostao bez prilike..."

U utorak ujutro kolaps u vezama. Srećom, u ponedjeljak su sve linije radile te je, najvažnije u ovoj priči, UFC uspio dobiti Antu Deliju.

- Hahaha, da, najvažnije je da jučer nije bilo problema s vezama – smije se i 30-godišnji Konavljanin, koji je sinoć potpisao ugovor o kojem je sanjao.

- UFC je vrh. Svima je UFC cilj. UFC je za nas borce ono što je za košarkaše NBA, a za nogometaše europska Liga prvaka. Top. Vrh. To je UFC. Nema ništa iznad UFC-a – istaknuo je Delija u razgovoru za Dubrovački vjesnik.

- Oka nisam sklopio, iako, očekivao sam poziv iz UFC-a. Zvali su me već ovo ljeto. Tad sam zbog vremenske razlike ostao bez prilike jer je meni mail s upitom došao u gluho doba noći, a ja sam ga vidio tek ujutro po našem vremenu. Već je bilo kasno jer su u tih nekoliko sati, dok smo mi u Hrvatskoj spavali, ljudi iz UFC-a postigli dogovor s jednim drugim borcem. Ali, ostali smo nakon toga u kontaktu. Najavili su mi tad novi poziv. Zbog toga sam bio non-stop u treningu. Pripremao se te sam spreman za debi u UFC-u, koji je za manje od tri tjedna.

 

Zna tko ga čeka u Abu Dhabiju 17. listopada. Suparnik će mu biti 30-godišnji Francuz Ciryl Gane, koji ima čistih 6-0 u profesionalnim vodama od čega je tri pobjede ostvario u UFC-u.

- On je 14. na svjetskoj rang listi teškaša, a ja sam oko pedesetog mjesta. Ovo što sam sad doživio, ponavljam, za to sam radio svih ovih godina. Ovo je vrhunac i za Ultimate fight klub Gladiator. Jedan borac iz dubrovačkog kluba je danas u UFC-u. Presretan sam što sam uspio te zahvalan svima u klubu. Ovo je i njihov uspjeh. Posebno hvala Maru Peraku. Sad se trebam dokazati u UFC-u. Međutim, iskreno, nema straha. Vjerujem u sebe. Vjerujem kako mi je mjesto među najboljima. Ja u Abu Dhabi idem uživati te dobiti borbu.

Prije leta za Abu Dhabi mora u London. Ići će sa svojim trenerom Stipom Drvišem.

- Tamo ćemo biti u karanteni dva, tri dana. Moramo obaviti testiranja s obzirom na epidemiološku situaciju. Zatim idemo u Abu Dhabi. I tamo me čeka karantena par dana iz istog razloga. Dakle, hotel i dvorana, i to je to, ali tako je bilo i prije, kad nije bilo korone. Navikao sam se na taj način života.

Delija je prvu profesionalnu borbu odradio 2011. godine. Nema tko ne pamti njegovu šestu kad je na Noći Gladiatora u Gospinom polju dobio bivšeg UFC-ovog prvaka, Ricca Rodrigueza.

- Sjećaš se toga, ha, i tad smo pričali o UFC-u te sam rekao kako mi je to san. Evo, osam godina poslije te borbe, san se ostvario. Pitaš me je li ima razlike sad kad sam u UFC-u u odnosu na prethodne borbe? Dobro, nećemo o prvima. To se ne može usporediti, ali posljednje, a nastupio sam u Rizinu te PFL-u, to je to. To je taj nivo. Vrhunski nivo. Međutim, dok u tim drugim velikim organizacijama možda nekad kalkuliraš, čekaš nešto bolje, u UFC-u nema kalkulacija jer kad si u UFC-u, nema sutra dalje. Nema nešto bolje. UFC je taj vrh, kojem svi teže. Pričao sam o tome i s Mirkom Filipovićem, kod kojeg treniram zadnjih nekoliko godina, i koji mi je puno, puno pomogao. Da, iznad UFC-a ne postoji nešto bolje. Sad kad sam u UFC-u, sad mi je cilj pokazati se i dokazati kako mi je u njemu mjesto - istaknuo je Delija.

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!