Regija

Do naslova prvaka Hrvatske za malo više od četiri minute

Jure Drlje i Pero Gazilj
PRVENSTVO HRVATSKE U KICKBOXINGU Nacionalno prvenstvo u Đakovu obilježili su, između ostalih, borbeni Antonio Krajinović, prvak Hrvatske u K-1 do 75 kg te ekspresni Jure Drlje.

Sjajni kickboxing događaj gledali smo na Prvenstvu Hrvatske u Đakovu. Bila je to prava promocija ovog sporta u kojem je Hrvatska među najboljima na Globusu. Puna dvorana, navijanje kao na nogometnim utakmicama, vrhunska organizacija đakovačkog kickboxing kluba Blitz, koji vodi Danijel Šimundić, i Hrvatskog kickboxing saveza kojem je na čelu Tomislav Bilandžić, vrhunske borbe, odlični suci...

Revija hrvatskih borkinja i boraca u disciplinama K-1 i point fighting koji su hvatali vizu za Europsko prvenstvo u Antalyji jednostavno je oduševila i još jednom je pokazala kakvu perspektivu ima ovaj sport koji je ušao u obitelj olimpijskih sportova.

Ne možemo, naravno, spomenuti sve koji su bili u Đakovu, ali svakako moramo spomenuti famoznog Andreja Kedveša, domaćeg borca koji je razgalio publiku osvojivši naslov prvaka u disciplini K-1 do 71 kilogram, Gaja Ćosića iz Spartan Gyma koji je u sjajnoj finalnoj borbi pobijedio veliku nadu Vitu Košara, Andija Vrtačića iz Trojana koji je oduševio uzevši naslov ispred braće Jaman, pobijedivši ih obojicu, fenomenalnog svjetskog prvaka Luku Žuljevića koji je u finalu pobijedio još jednog perspektivnog momka Ivana Bertića, blistao je i Anto Širić...

Kod djevojaka su briljirale cure iz splitskog Pit Bulla, hrvatska majstorica najviše klase, višestruka osvajačica medalja s europskih i svjetskih prvenstava Lucija Bilobrk, zatim Nikolina Vidačković, Antonija Zec... Iznenadila je Sara Matošević koja je u finalu bila bolja od cure iz šibenskog Dalmatina Karmele Makelje.

Jedan je borac po našem izboru bio najborbeniji na kompletnom prvenstvu. To je hrvatski reprezentativac Antonio Krajinović, prvak Hrvatske u K-1 do 75 kilograma, iz osječkog kluba Sveti Duh. Antonio je bio sjajan, a nakon što je osvojio naslov, u zagrljaj mu je potrčalo mnogo onih koji su mu željeli čestitati.

"Svi su bili tu, obitelj, djevojka, prijatelji... Svi najbliži i najmiliji", rekao nam je oduševljeni Antonio.

Pobjeda Antonija Krajinovića

Slavlje je moralo biti veliko, za to postoji jedan posebno dobar razlog.

"Ovo je prvi put da sam osvojio naslov prvaka Hrvatske u disciplini K-1. Bio sam prvak u full contactu i low kicku, ali ovo mi je premijerni naslov u ovoj disciplini, zbog toga sam posebno sretan. Ovim naslovom plasirao sam se na Europsko prvenstvo. Inače, najviše mi odgovara low kick, nadam se da ću osvojiti i tu titulu."

Nakon osvojenog naslova krenula je veselica, slavilo se dugo u osječkom Svetom Duhu, treneri Tomislav Bilandžić i Dragan Franjković bili su ponosni na Antonija, borca bez mane i straha koji će biti veliki adut na Europskom prvenstvu.

Naravno, osim ringovnih disciplina, borilo se i na tatamiju. Tu je najveća zvijezda bio fenomenalni Jure Drlje (21), momak koji je nastupao za splitski Ameno, ali je zapravo borac iz Mawashija, kluba iz Makarske, kojeg vodi Pero Gazilj, nekadašnji veliki borac, višestruki svjetski prvak u point fightingu.

"Mawashi i trener Pero Gazilj su mi kao obitelj", bilo je prvo što nam je rekao Jure nakon još jednog naslova.

Zamislite kakav je to borac. Na seniorskim prvenstvima Hrvatske počeo se boriti sa 16 godina, a u ovih pet godina od tada izgubio je samo jednu borbu na hrvatskom tatamiju. U dvije discipline, point fightingu i light contactu.

"Na velikim natjecanjima tri sam puta bio u finalima, osvojio sam tri srebrne medalje. Još nisam postao europski i svjetski prvak, ali doći će i taj dan. Moj trener Gazilj mi kaže da mi nedostaje još samo jedan mali korak, sazrijevanje.

Inače, Jure je student građevinarstva u Splitu, uspješno povezuje studij i bavljenje vrhunskim sportom.

"Na drugoj sam godini, moram priznati da mi trening ipak malo kaska, ali, eto, uspijevam u svemu."

Drlje je prvenstvo osvojio u rekordnom roku. Na tatamiju je proveo tek nešto više od četiri minute! Svoje protivnike pomeo je sa 10:0, borbe se nakon toga u point fightingu prekidaju. Jedva čekamo Euro, čini se da je Jure sazrio za - zlato.

Linker
10. travanj 2024 22:02