Dušan Džakić pokušava spasiti oko: 'Ovo je posljedica loših stvari koje sam radio, pričao ili mislio...'

Jedan od najpopularnijih regionalnih MMA boraca Dušan Džakić je u srijedu odradio vrlo zahtjevnu operaciju svog teško stradalog desnog oka. To je tek prvi operativni zahvat koji će morati proći, ako želi sačuvati vid. O zahvatu je izvijestio na društvnim mrežama.

Podsjetimo kako je Džakić prije nekoliko godina, točnije 2014. godine, ozlijedio oko na borbi u Češkoj. Razlog su bili nedozvoljeni udarci njegovog protivnika u potiljak radi kojih mu se doslovno oko raspalo na slojeve, što je objasnio u nekoliko kasnijih intervjua. Liječnici su tada privremeno uspjeli pokrpati stvar, a "Cyborg" se vratio u borilište. Konačno je zaključio karijeru u svibnju mjesecu ove godine pobjedom protiv Maxa Grafa na Megdanovom eventu.

"Hvala Bogu na svemu. Sada je došlo do toga da se vodi borba oko toga da se oko uopće i sačuva. Ali kažem opet, hvala Bogu na svemu. Danas je bila prva operacija. Kirurg je dao sve od sebe, a za sedam dana je sljedeća. Ta će biti presudna i tim kirurga i liječnika će pokušati sačuvati moj vid", obratio se Džakić svojim mnogobrojnim fanovima na svom službenom Instagramu te je dodao:

"Nisam ljut, nisam bijesan, nisam tužan. Prihvaćam posljedice mnogih loših stvari koje sam radio, pričao ili mislio. Ova je uzrokovana čestim razmišljanjem da odradim još samo jednu borbu. Umjesto opomene, dobio sam ovu kaznu radi tih misli. Prije nekoliko dana se to dogodilo i smireno sam to prihvatio. Tako je trebalo i biti, prihvaćam sve u životu što mi se dogodilo. Žao mi je što sam psovao, nisam poštovao neke protivnike, bio gord radi velikog uspjeha u sportu i poznate, bogate karijere. Žao mi je."

Džakić se posljednjih godina posvetio svojoj dvorani, ali i vrtlarstvu u kojem je pronašao mir izvan borilišta. Tvrdi da mu je i vjera puno pomogla u ovim treškim trenucima.

"Drago mi je što otkrivam Prasvosljavlje, što se bavim vrtlarstvom i što ću organizirati humanitarne akcije. Nadam se da ću ipak proći dobro na ove dvije operacije, ali kako god bude, zahvalan sam za sve", zaključuje Džakić.

32-godišnji Beograđanin je karijeru završio s 23 pobjede i 11 poraza u profesionalnoj karijeri. Natjecao se u poznatim regionalnim promocijama poput SBC-a, FFC-a, MFC-a, Megdana ili WFC-a.

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!