Regija

Duško Todorović iznenađen terminom borbe: 'Upravo sad sam saznao za to, UFC-u borci nisu primarni'

Duško Todorović
 screenshot
Duško Todorović tek je danas saznao kako će svoju iduću borbu odraditi u vrlo nepovoljnom terminu

Europski MMA fanovi jučer i danas su ostali neugodno iznenađeni činjenicom što će se sve četiri UFC priredbe na Fight Islandu održati u terminu prilagođenoj američkoj publici, odnosno u američkom "prime time" terminu. To znači da će se po lokalnom vremenu u Abu Dhabiju sve borbe održavati, ovisno o priredbi, između 1 i 8 sati ujutro. A još više nego fanove tako nešto bi moglo uznemiriti borce, kojima takvi uvjeti nikako ne mogu odgovarati, posebno po pitanju njihovog bioritma.

Jedan od onih koji će tamo nastupiti je i srpski borac srednje kategorije, Duško Todorović. On bi svoj UFC debi trebao dočekati 16. srpnja, na drugoj Fight Island priredbi, gdje će se boriti protiv Johna Phillipsa, velškog borca protiv kojeg je već bio uparen za otkazanu londonsku priredbu. Dušku smo se javili s ciljem da saznamo kako se priprema za podosta abnormalne uvjete, vjerujući kako je UFC već ranije obavijestio borce o terminu u kojem će nastupiti. No, neugodno smo se iznenadili kad smo saznali da je Duško informaciju saznao od nas.

"Da ću se boriti iza ponoći sam saznao upravo sada, kad sam dobio ovo pitanje. Iskreno, nisam to očekivao. Razumijem da je to zbog njihove publike, no ne mogu reći da im je to neka dobra odluka. No, to je naravno moje mišljenje", rekao nam je Duško, kojeg smo dobrano zatekli s informacijom da će se boriti u otprilike 4 sata ujutro po lokalnom vremenu, odnosno 2 po srednjoeuropskom. Točan termin trebali bismo saznati za koji dan, kad bude objavljen službeni redoslijed borbi.

No, sad mu ne preostaje ništa drugo nego ovih 13 dana do borbe iskoristiti za prilagodbu. Duško i njegov trener planirali su u Abu Dhabi otputovati 11. srpnja i tamo provesti posljednjih nekoliko dana do borbe.

"Što je tu je, morat ću se tome sad prilagoditi. Da se slažem, ne slažem se. Sigurno je da to nije u redu prema borcima, no svi smo u istom problemu. Ne vjerujem da će to nekome biti privilegija ili prednost u odnosu na protivnike. No, siguran sam da nije dobro za nas borce", i dalje pomalo s nevjericom nam je rekao Todorović.

U komentarima ove odluke vidjeli smo tvrdnje kako bi takva situacija mogla utjecati i na skidanje kilograma. Srećom, srpskom borcu to ne bi trebalo stvari problem, budući da za kategoriju u kojoj nastupa niti ne skida puno. To nam je i potvrdio:

"Ne bi mi to trebalo stvoriti problem kod skidanja kilograma. Planiram tamo doći s 86 ili 87 kilograma te u posljednjih par dana to izbaciti kroz znoj, putem saune ili treningom. Tamo je dosta vruće pa mislim da neću imati problema."

Nakon toga svega nismo mogli da ga ne upitamo smatra li kako UFC ovakvim odlukama dokazuje da ne mare za zdravlje i organizam boraca.?

"Mislim da UFC-u borci nisu primarni, glavna stvar im je novac i ovo je pogrešna odluka, pogotovo u ovo vrijeme. Njima je novac na prvom mjestu te zbog toga i guraju ovu cijelu priču. Nekako sve odrađuju na silu. Nitko drugi nije krenuo s priredbama, jedino UFC radi. Opet, s druge strane, neki borci nemaju druge prihode i borbe su im neophodne. Postoje razlozi za i protiv, kao u većini stvari", rekao je Duško koji ipak nije razmišljao odbiti borbu kad je ponuda napokon došla. Debi čeka dugo, još od kraja kolovoza prošle godine, kad je u Contender Seriesu ugovor izborio.

Ipak nam je dodao još nešto.

"Neću reći da se UFC prema borcima odnosi loše, no mogu reći da se ne odnosi dovoljno dobro, odnosno onoliko koliko bi trebalo. Ne govorim to iz svog osobnog iskustva nego općenito. Ja sam za ovo saznao sada i moram priznati, bez veze mi je odluka, no moram je prihvatiti", profesionalan je stav borca koji i nakon posjeta Fight Islandu namjerava ostati neporažen u profesionalnoj karijeri.

Ovog puta Duška nismo pitali o borbi i najavi iste. To ćemo odraditi za nekoliko dana, ova informacija ipak je trenutno iskočila u prvi plan. Na Dušku je da sada sa svojim timom pokuša što bolje posložiti strategiju i po tom pitanju.

Linker
20. travanj 2024 04:51