Regija

Duško Todorović: 'Moj cilj je ostati neporažen do kraja karijere'

Jovan Miličević, Duško Todorović i Aleksandar Miličević
 screenshot
Vrlo sampouzdano, ali ujedno i skromno, predstavio se Duško Todorović nakon pobjede u UFC debiju

Nakon što je Dequana Townsenda savladao prekidom u drugoj rundi njihove borbe na UFC on ESPN 16 priredbi, Duško Todorović ispričao je kako je do pobjede došao te je opisao svoj zapravo vrlo dominantan nastup.

"Dequan je čvrst borac koji nije često gubio prekidom, osim toga može primiti štetu. U prvoj sam ga rundi par puta uzdrmao na nogama, no treneri su mi rekli da se prebacim na hrvanje i odvedem borbu na pod. Tamo sam mogao prezentirati svoju najveću kvalitetu, svoj jiu-jitsu. Mislim kako je ovo zapravo bilo moje prvo rušenje u karijeri", prva je službena izjava Duška Todorovića u Octagonu, uz koju je otkrio kako su upute iz kuta bile dobre i točne.

Nakon što je izrazio zadovoljstvo, ali i otkrio kako mu se sve još uvijek čini pomalo nerealno, Duško je otkrio koji je njegov cilj. Ne samo za iduću borbu nego za karijeru u cijelosti.

"Ultimativni cilj mi je zadržati nulu. Želim ostati neporažen do kraja karijere i dat ću sve od sebe da u tome uspijem", rekao je bez imalo arogancije.

Nastavak je dočekao na konferenciji za medije, gdje mu je spomenuta situacija s kraja borbe. Naime, Townsend je nakon prekida reagirao prema suci, smatrajući kako je ovaj borbu zaustavio prerano, baš u trenucima kad se krenuo izvlačiti iz neugodne pozicije. I tu je Duško imao jedno vrlo realno razmišljanje.

"Kao borac uvijek imate dvije strane priče. U bilo kojoj situaciji, uvijek osjećaš da možeš dalje. Sudačka dužnost je doći i prekinuti borbu kad on vidi da je gotovo. Mi borci smo svi takvi, uvijek ćemo misliti da možemo dalje. Ako sudac kaže da je gotovo, onda je gotovo. Moje je mišljenje da je uvijek bolje primiti udarac manje", objasnio je borac koji je proteklih godina dana naporno trenirao, čekajući borbu koju je sad napokon odradio.

Nakon toliko dugo čekanja na prvu borbu, želi li sad što prije ponovno u Octagon?

"Godinu dana sam u trening kampu. Prošao sam kroz puno ozljeda, ali većinom nekih sitnije prirode. No, skupilo se toga s vremenom i sad prvo moram odmoriti svoje tijelo. Mlad sam, nemam nikakav pritisak boriti se što više i što češće. Par tjedana ću odmoriti, a onda se vratiti u dvoranu pa se možda ponovno vidimo idući put na Fight Islandu", uz osmijeh je iznio svoje planove Duško, također odbivši ikoga prozvati:

"Nikad nisam nikoga prozivao niti sam ikad odbio borbu. Ovdje u UFC-u nema kalkulacija niti traženja lakšeg puta. Kad mi UFC pošalje ugovor, ja ću ga potpisati, bez obzira koje ime protivnika stajalo na njemu."

Ovom pobjedom doveo je svoj omjer na deset pobjeda iz jednako toliko borbi.

Linker
12. travanj 2024 03:28