Regija

Duško Todorović: Ovo je bolje nego nastup na UFC eventu, gledat će me Dana White

Duško Todorović
Duško Todorović prvi je borac iz regije koji je dobio priliku predstaviti se kroz show "Dana White's Contender Series". On sam smatra kako je time dobio bolju priliku nego da je odmah potpisao za UFC, budući da će ovako nastupiti ispred predsjednika UFC-a, što bi se na nekom europskom UFC eventu teško dogodilo.

Posljednji utorak u mjesecu kolovozu bit će izuzetno važan za regionalnu MMA scenu i prije svega samog Duška Todorovića. Talentirani borac iz beogradskog Secutora došao je na korak do ispunjenja sna svakog borca, potpisa za UFC. Nastupit će u showu Dana White's Contender Series, gdje će se boriti ispred Dane Whitea i UFC matchmakera te tako dobiti priliku odmah ostaviti dojam na "šefa". Zanimljivo je bilo čuti kako je Duško došao do te prilike.

"Dolazak u show zasluga je mojih menadžera iz MTK MMA. Trebao sam već ranije nastupiti u UFC-u, ali to nije bilo moguće budući da sam imao neriješenu situaciju oko nekih ranije potpisanih promotivnih ugovora. To je sad riješeno, čime je uklonjena moja jedina prepreka za nastup u UFC-u", otkrio nam je Todorović u kratkom razgovoru. Inače, za MTK je potpisao prije nekoliko mjeseci, a radi se o menadžerskoj agenciji koja u boksu zastupa Tysona Furyja, dok im je u MMA trenutno najpoznatiji klijent Darren Till.

Otkrio je kako mu čak ova situacija i više odgovara nego da je ubačen na neki UFC event. Morat će se više potruditi i ostaviti direktni dojam na predsjednika UFC-a, no ako to uspije će u startu imati bolji status.

"Ovo je odlično jer će me već na prvom nastupu gledati Dana White. To se vjerojatno ne bi dogodilo da sam radio neki drugi UFC event", rekao je Duško i to je točno. Da je samo potpisao ugovor, vjerojatno bi završio na uvodnom programu nekog europskog UFC eventa, a to je puno duži put. UFC ima ogroman broj boraca na rosteru i nije se lako probiti kroz njih. Ako ugovor dobije kroz DWCS, odmah će preskočiti nekoliko stepenica.

Još smo ga upitali o tome gdje će se za borbu pripremiti, da bi rekao kako namjerava ostati kod kuće. Ta strategija do sada ga niti jednom nije razočarala, tako da za sada ne misli još krenuti otkrivati druge dvorane, barem ne u kampu za borbu.

"Pripreme ću kao i uvijek odraditi u svom matičnom klubu, Secutoru, sa svojim glavnim trenerima Jovanom i Aleksandrom Milićevićem. S tim da će se ovog puta i Aleksandar pripremati za svoj meč na SBC 23 u Subotici, gdje će napasti titulu perolake kategorije", ispričao nam je Duško, koji se već počeo pripremati za nastup u Vegasu. Protivnik će mu biti 29-godišnji Teddy Ash iz Kanade. Radi se o borcu koji je do sada ostvario 14 pobjeda i četiri poraza, a gotovo cijelu karijeru nastupa u kanadskoj Unified MMA promociji.

Linker
25. travanj 2024 03:38