Regija

Duško Todorović pobjedom u Contender Seriesu postao novi član UFC-a

Duško Todorović
 screenshot/UFC
Duško Todorović novi je član UFC-ove srednje kategorije. 25-godišnji borac iz beogradskog Secutora to je osigurao sjajnom izvedbom u posljednjoj borbi treće sezone Dana White's Contender Series showa, u kojoj je odlukom sudaca savladao Teddyja Asha iz Kanade.

Glavna borba treće sezone showa donijela je okršaj srednje kategorije koji je uz sebe imao zanimljive najave. Oba borca došli su sa sjajnim referencama, a u Octagonu su sve apsolutno opravdali. 15 minuta bespoštedne borbe donijelo je pobjedu srpskom borcu, no Teddy Ash po svemu prikazanom apsolutno ima mjesta u najvećoj svjetskoj MMA promociji.

Od početka borbe Duško je bio agresivan, no iznenadio je brzim ulascima u klinč. Ipak, to je bila taktika koja mu je odgovarala. Dobro je hrvao, a još bolje je pogađao udarce s kratke distance. Vrlo brzo se na licu kanadskog borca vidjelo da ti udarci itekako imaju efekta. Nije se Ash uspio izvući s ograde gotovo cijelu prvu rundu, a Duško je kombinirao različite vrste udaraca. Ash se izvukao tek na samom kraju i dosta toga je pogodio, no niti blizu dovoljno za napraviti nešto više.

Otvorio je Kanađanin drugu rundu puno bolje nego prvu. Napao je s nekoliko udaraca koje je Todorović itekako osjetio, što se vidjelo i time što je ostao bez gume za zube. No, uspio se srpski borac vratiti na sredinu, a nakon toga još jednom preuzeti kontrolu. Ponovno je sjajno radio uz klinč, a brzo je licem Teddyja Asha potekla krv. Pokušao je Duško nekoliko puta rušenje, no nije mu upalilo, da bi ponovno posljednja minuta donijela izlazak Asha iz klinča te akciju gdje on napada i pogađa nekoliko impresivnih udaraca. No, još impresivnija bila je brada Duška Todorovića.

Posljednja runda donijela je najotvoreniju akciju u borbi, za što je velikim dijelom zaslužan Duško koji nije kalkulirao nego se išao boriti do kraja, u nadi da će doći do prekida. I pogađao je više udaraca, gdje su posebno dobro izgledali oni u tijelo. Posljednjih pola minute borbe donijelo je "brawl" u kojem obojica pogađaju, traže udarac koji će protivnika baciti na pod, no taj nije došao. Todorović je na kraju upisao pobjedu sudačkom odlukom, jednom 30-27 i dva puta 29-28, no nije mogao biti siguran kako je to dovoljno za UFC ugovor. Morao je dočekati Danu Whitea, koji je prije njega već dvojici boraca rekao onaj popularni "You're In!"

https://publish.twitter.com/?query=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2Fufc%2Fstatus%2F1166537408378064897&widget=Tweet

"Njegova taktika bila mi je grozna, a ni borba mi se nije svidjela. Do danas nikad nije došao do odluke. Kad pogledam njegov rezime, on je pobijedio neke jako dobre borce i sad je 9-0. Pripisat ću ovo danas nervozi i dugom putovanju te nekim drugima stvarima koje su mogle utjecati na izvedbu. Ima moje povjerenje, unutra je!", rekao je Dana White, time poručivši Dušku Todoroviću kako je postao novi član UFC-a.

Todorović će biti prvi član UFC-a iz ove regije u srednjoj kategoriji nakon 2010. godine i borbe Gorana Reljića protiv C.B. Dollowaya. Osim toga, pridružio se Darku Stošiću i Stefanu Sekuliću kao trenutno treći borac na UFC rosteru koji dolazi iz Srbije.

Linker
25. travanj 2024 22:54