Regija

Duško Todorović potpisao ugovor s UFC-om za nastup u showu Dane Whitea

Aleksandar Miličević, Duško Todorović i Jovan Miličević
Jedan od najboljih boraca u regiji i svakako jedan od najvećih europskih MMA talenata, Duško Todorović, potpisao je ugovor za nastup u showu Dana White's Contender Series. To znači kako mu nedostaje samo jedan pravi nastup do potpisa pravog ugovora s najvećom svjetskom MMA promocijom.

Ako do sada niste popratili, Dana White's Contender Series show je koji se emitira uživo i gdje svaka epizoda sadrži pet borbi. Na kraju programa, predsjednik UFC-a komentira pobjednike i donosi odluku o tome tko je zadovoljio njegove kriterije. Taj automatski postaje član najveće svjetske MMA promocije. U prosjeku to budu dva ili tri imena, no postoje i iznimke poput ovotjedne epizode. Naime, ovaj put je svih pet pobjednika pokazalo ono što Dana White traži i svi su postali članovi elitne svjetske promocije.

Duško Todorović postaje prvi borac iz naše regije koji je dobio priliku prezentirati se na ovaj način. Sve to postigao je uz pomoć MTK menadžmenta za koji je nedavno potpisao. To je apsolutno zaslužio svojim dosadašnjim rezultatima, gdje se posebno ističe osvajanje titule SBC prvaka srednje kategorije. To je postigao u prosincu prošle godine na SBC 19 priredbi, kad je tehničkim nokautom u prvoj rundi savladao današnjeg člana UFC-a, Michela "Demolidora" Pereiru. U dosadašnjoj je karijeri ovaj 25-godišnjak iz beogradskog Secutora upisao osam pobjeda u jednako toliko borbi. Sve ih je ostvario prekidom, od čega šest u prvoj rundi.

Poznat je i datum nastupa, a to će biti 27. kolovoza. Radi se o posljednjoj ovosezonskoj epizodi, a Duškov protivnik bit će 29-godišnji Teddy Ash iz Kanade. Radi se o borcu koji je do sada ostvario 14 pobjeda i četiri poraza, a gotovo cijelu karijeru nastupa u kanadskoj Unified MMA promociji. Naime, nastupio je na svih pet njihovih posljednjih priredbi, a kao najveće pobjede do sada ističu mu se one nad bivšim UFC borcima Sethom Baczynskim i Dominiqueom Steeleom.

Duško će u ovu borbu morati ući uz jedno posebno stanje uma, budući da sama pobjeda u ovom showu nije dovoljna pa čak niti ako ona dolazi uz dominaciju. To smo najbolje naučili na ovosezonskom primjeru Brendana Loughnanea, preko čijih se leđa zapravo prelomilo ono što je White želio dokazati. On traži borce koji u svakom trenutku gledaju samo na to da završe svog protivnika. Duško se do sada prezentirao kao takav pa ne bi trebalo biti razloga da se mijenja.

Linker
19. travanj 2024 10:34