Regija

Duško Todorović pred borbu za mjesto u UFC-u: 'Ovo je nevjerojatno, nedostaje još samo potpis ugovora da bude savršeno'

Duško Todorović
 SeEcutor MMA
Duško Todorović početkom ovog tjedna otputovao je u Las Vegas, gdje ga čeka borba u posljednjoj epizodi treće sezone 'Dana White Contender Series' showa, putem koje može izboriti ugovor s najvećom svjetskom MMA promocijom. S Duškom smo razgovarali nakon što je stigao u Vegas, odradio nekoliko treninga te je već uspio stvoriti dojam toga kako danas izgleda suradnja s UFC-om.

Duško će u noći s utorka na srijedu nastupiti u glavnoj borbi ove sezone. Protivnik mu je Teddy Ash (14-4) iz Kanade, borac koji je preko nekoliko susreta s bivšim UFC borcima uspio doći do ove prilike. Da bi se što bolje privikao na uvjete i pripremio da što bolje odradi najveću borbu dosadašnje karijere, 25-godišnji borac iz beogradskog Secutora već se ovog tjedna našao u Las Vegasu. Nakon odrađenog treninga pronašao je vremena za razgovor u kojem nam je iznio veliku količinu zanimljivih informacija.

Kako su prošle pripreme i koliko je raslo uzbuđenje kako se odlazak bližio?

"Pripreme su prošle sjajno i vjerujem kako su mi to najbolje pripreme do sada. Pomagao sam svojim kolegama iz tima da se pripreme za nastupa na SBC-u, tako da sam bio dio njihovog kampa i onda sam samo produžio sa svojim pripremama. Uzbuđenje ne mogu opisati kako je raslo jer se odlazak dogodio naglo. Nisam znao kad imam let i saznao sam igrom slučaja. U ponedjeljak sam saznao da letim u utorak nakon što sam provjerio e-mail i vidio poruku zajedno s avionskom karton te sam saznao da imam let već iduće jutro. Doslovno je bilo ovako. Završio sam trening, sjedio sam u predvorju dvorane i čekajući kolegu sam odlučio pogledati imam li neku poruku. Odjednom vidim kako u 7:15 u jutro trebam biti u Stuttgartu, odakle letimo za Amsterdam pa u Las Vegas. Bio sam iznenađen i pitao se je li to uopće izvedivo. Srećom, uspjeli smo srediti drugi let, tako da sam imao dovoljno vremena spremiti se i u miru otputovati. Mogao sam vrlo lako ne pogledati mail i na kraju završiti bez borbe."

Na kraju si otišao bez trenera Jovana Miličevića, što se zapravo dogodilo s vizom?

"Za Vegas sam morao otputovao sam jer je treneru Jovi odbijena veza. Rekli su kako ih nije uspio uvjeriti da će se nakon meča vratiti u Srbiju. Za čovjeka koji ovdje ima ženu, djecu, stan, posao i klub su mislili da će ostati u Americi. Čovjek koji 60 godina živi u Beogradu da sada napusti sve i ode graditi život u Ameriku? Ali dobro, kako je tako je. Nakon njega je odbijen i Bojan Mihajlović koji se u Americi nekoliko puta borio. Sve to preko UFC-a i uvijek je bilo sve uredno. Ne vidim razlog zašto se to dogodilo. Na kraju sam otputovao sam."

Ipak, snašao si se, tko će ti biti u kutu?

"U kutu će mi biti dvojica kolega. Prvi je Nikola Savović, kolega koji živi u Americi i ima državljanstvo. On trenira kickboxing i najbolja mi je trenutna opcija oko toga tko mi može pomoći oko zagrijavanja i treninga. On dolazi u subotu ili nedjelju. Druga osoba je Vukoje Stešević koji je dugo godina trenirao kod nas, nakon čega je otišao u New York. Tamo se oženio i ostao. On će doći u nedjelju. Uspjeli smo se snaći i na kraju ću ipak imati dvije osobe u kutu."

Kakav te tretman dočekao nakon što si došao u Vegas?

"Kad sam došao u Vegas su me pokupili na aerodromu, nakon čega sam došao u hotel. Nije ništa posebno, ali bitno da je sve uredno posloženo. U tom hotelu nalaze se svi borci koji trenutno tamo treniraju jer je najbliži UFC-ovom institutu. Odmah prvu večer sam vidio Thiaga Santosa na štakama, zatim bivšeg UFC borca Martina Kampmanna i još neke borce. Ali, kad odeš u taj "Performance Center", to je neka posebna priča. Sve vezano za sport, borilački ili neki drugi, tamo postoji."

Do borbe ćeš trenirati u UFC institutu. Možeš li s ičim uopće usporediti uvjete koji su te tamo dočekali?

"Utezi, sprave, borilačke prostorije, Octagon, ring... Sve što možeš pomisliti vezano uz ovaj sport tamo postoji. Rehabilitacija, liječnici, nutricionisti, zatim restoran i kuhinja. Sve postoji u toj zgradi. Hoćeš li hladnu ili vrelu kupku, saunu, bazen pa čak i podvodnu traku za trčanje. Također imaju kriokomoru, hiperbaričnu komoru i hiperbaričnu sobu za trening. Sve ti je na raspolaganju, kako UFC borcima tako i nama 'contenderima'. Nevjerojatna ustanova i jedno nevjerojatno iskustva. Svi ljudi koji su tamo su nevjerojatno ljubazni i svi ti izlaze u susret, ne znam što više reći."

Vjerujem da te sve to dodatno motiviralo...

"Naravno da je sve to jedna velika dodatna motivacija. Motivira me i to što moj trener nije sa mnom pred najveći meč u dosadašnjoj karijeri. Može se slobodno reći kako je ovo prekretnica u mojoj karijeri. No, znam da ću pokazati što mogu i što smo radili sve ove godine."

Što možeš reći o protivniku koji te čeka u utorak?

"Protivnik je prvak Unified MMA promocije iz Kanade u srednjoj i poluteškoj kategoriji. Uvijek spreman borac, nezgodan protivnik, udarač koji je izuzetno kondicijski spreman. Više puta je bio u borbama gdje bi se našao u četvrtoj ili petoj rundi. Iskusan je i opasan protivnik.

Jesi li posebno prilagođavao trening i strategiju tome sto nije dovoljna samo pobjeda nego i cjelokupni dojam?

"Strategiju i trening nisam previše mijenjao jer sam do sada sve pobjede ostvario prekidom. Nikad nisam hrvao, išao na odluku ili umarao publiku. Šest pobjeda sam ostvario u prvoj rundi, a dvije u drugoj. Smatram kako ne trebam nešto posebno mijenjati ili prilagođavati. Vjerujem da sam dovoljno atraktivan sam po sebi."

Stvara li dodatni pritisak činjenica da ne samo da si glavna borba nego posljednja borba cijele sezone?

"Činjenica da sam glavna borba cijele sezone je šlag na torti. Jako lijepo izgleda što je tako ispalo i moram priznati da mi je drago. Imat ću priliku i čast predstavljati sebe, svoj klub i državu na velikoj sceni u glavnoj borbi.

Koliko imaš treme i kako se nosiš s njom?

"Ne mogu reći da imam nešto posebno puno treme. Treniram dva puta dnevno. Doručkujem nakon čega odlazim do instituta koji je na 15 minuta pješice od hotela. Tamo treniram i ručam, sve mi je osigurano. Nisam nešto pretjerano nervozan, trudim se uživati u cijelom procesu. Moram priznati da mi je jako lijepo. Ovo je nevjerojatno iskustvo. Ovo će mi sve ostati u jako lijepom sjećanju. Nedostaje još samo pobjeda i potpis ugovora da bi sve bilo uistinu savršeno."

Razgovarao: Mario Katušić

Linker
24. travanj 2024 16:12