Regija

Ekskluzivno - Bekavac najavio nastup u KSW-u i poručio: 'Ozljede su razlog što me nema...!'

Stipe Bekavac
 KSW
Kada smo saznali da se Ivan Erslan radi ozljede šake neće moći boriti protiv Przemyslawa Miysale na KSW-u 53, bili smo jako razočarani jer je član zagrebačkog American Top Teama toliko impresionirao u svom nedavno debiju za poljsku promociju. No, dobra vijest koja je stigla nas je ipak malo oraspoložila. Erslana će u istom meču zamijeniti naš MMA veteran Stipe Bekavac.

Tako ćemo u poljskom Lodzu ipak imati nekoliko predstavnika, uključujući i prvaka u velteru Roberta Soldića, koji će također nastupiti. S obzirom da nekadašnjeg člana FFC rostera u posljednje vrijeme nema toliko u medijima, a i broj nastupa je rjeđi nego prije nekoliko godina, odlučili smo provjeriti kakva su očekivanja Stipe Bekavca od novog nastupa za Konfrontacij. Naime, i posljednji meč ovaj je Omišanin odradio u kavezu poljskog giganta.

Dogovorio si novi meč u uglednom KSW-u, a protivnik je poznati europski veteran Przemyslaw Mysiala. Koliko si trenutačno spreman i u kakvoj formi očekuješ da ćeš biti s obzirom da u kavez moraš već za par tjedan?

"Bit ću spreman. Razlog je taj što sam več neko vrijeme u kontaktu s čelnicima KSW-a. Dogovor je bio da ću ući kao zamjena, ukoliko se netko ozlijedi u kategoriji do 93 kilograma. A bio sam upoznati s Erslanovim problemima sa šakom, znao sam za to i prije nego što je javno obznanjeno, pa sam na vrijeme počeo dizati formu."

Gdje odrađuješ pripreme, hoćeš li se spremati u svojoj stalnoj bazi OFC-u u Opatiji i kako ćeš riješiti kroničan problem nedostatka sparing partnera?

"Ovaj put neću ići u opatijski OFC, odlučio sam za ovaj meč ostati na splitskom području. Treniram kod sebe u Omišu. Razlog je ostanak u zoni komfora radi prijašnjih ozljeda koje su me jako mučile. Ostankom ovdje ću izgubiti na raznolikosti sparinga, ali ću dobiti na tome da ostanem zdrav za meč. To mi je u ovom trenutku najbitnije. Samim time što ću ostati zdrav ću moći bolje poraditi i na fizičkoj spremi."

U prošlom nastupu za poljsku promociju si doživio ozljedu odmah na početku prve runde. Možeš li se kratko prisjetiti što se točno dogodilo u revanšu s Poljakom Jurkowskim?

"Sve je bilo dobro, odlično sam počeo, iako sam znao da mi koljeno nije u bajnom stanju. Šivan mi je bio meniskus koljena i on, tako se pokazalo, jednostavno nije idržao. Nakon tog dvoboja sam išao na operativni zahvat tijekom kojeg mi je izvađen šivani meniskus. Sada sam OK, radim punom snagom i nemam bolova."

S obzirom na takav scenarij, možemo li očekivati i eventualni treći meč protiv tog tvog starog znanca kojeg si svladao sada već daleke 2005.?

"Može se očekivati tako nešto. Mi smo, naime, dogovorili trilogiju, odnosno ukupno tri meča. To još uvijek stoji, no trenutačan fokus mi je sada meč protiv Mysiale. Želim krenuti s ovom pobjedom, a o svemu ostalom ću razmišljati nakon ovog nastupa."

Bilo je govora da ćeš nastupiti i na KSW-ovom eventu u Zagrebu, u studenom prošle godine. To se na koncu nije realiziralo. Je li dogovor oko meča u Areni bio blizu i što je na koncu presudilo?

"Iskreno govoreći, nismo dublje ušli u dogovore oke te opcije. Samo je bilo naznačeno da je i o to mogućnost, ali na kraju je ovako odlučeno. Koljeno u tom trenutku i dalje nije bilo spremno za maksimalne napore i, ako ću biti realan, nije bilo prave mogućnosti da nastupim u Areni."

Koliko znaš o Mysiali i na koji način se planiraš postaviti u tom meču kada govorimo o taktičkom dijelu priče?

"Dobro poznajem svog protivnika, poznajem njegov stil i ne vidim da bi me nešto tu posebno moglo iznenaditi. Nadam se da će tako biti i u samom meču. Cilj je biti što brži i pokretljiviji na nogama i kažnjavati ga nakon svakog njegovog napada. Dublje u taktiku iz razumljivih razloga ne bih ulazio."

Posljednjih godina rijetko nastupaš, pa smo te tako od 2016. godine vidjeli samo 5 puta u akciji. Koji je razlog?

"Nažalost razlog su ozljede. Ne znam radi li se jednostavno o sklonosti mog tijela da se ozljeđuje ili tek o nesreći i čitavom nisu nesretnih okolnosti. Činjenica je da sam u gotovo svaki od tih mečeva ušao načet ozljedom ili sam kroz pripreme prolazio kroz razno razne ozljede. Sklonost ili nesreća, jednostavno je bilo tako. Nadam se da samo nisam imao sreće!"

Je li pritisak veći ili manji zato što si u meč u Lodzu uletio kao zamjena za sunarodnjaka i kolegu Ivana Erslana?

"Nikada uopće ne razmišljam na taj način i ne razmišljam u tom smjeru. To je sada moj meč, moram se fokusirati i ići prema naprijed!"

S obzirom da imaš 37 godine, koji su ti planovi za nastavak karijere? Do kada se planiraš boriti i što bi volio ostvariti do trenutka kada ćeš i konačno objesiti rukavice o klin?

"Trenutačno mi je fokus poljski KSW. To je nivo natjecanja koji me zanima i htio bih se što duže zadržati u poljskoj organizaciji. Ukoliko to ne bude slučaj, postoji i opcija da završim svoju MMA karijeru."

KSW se vraća u Zagreb i ove godine... Hoćemo li tamo gledati Stipu Bekavca?

"Nadam se da da! Ja sam već sada otvoren za takvu opciju i ako postoji interes s druge strane, bit ću zasigurno spreman za KSW Zagreb!"

Linker
20. travanj 2024 07:39