Regija

Ekskluzivno - Stošić otkrio zašto je otišao iz Cro Cop Gyma: 'Ovo je presudan meč za moju UFC karijeru!'

 Instagram
Ispred Darka Stošića je odlučujući meč za nastavak UFC karijere. U dvoboj protiv Jamahala Hilla, koji je na rasporedu 25. siječnja u američkom Raleighu, će ući bez svojih dosadašnjih trenera i suboraca iz Cro Cop tima.

Beograđanin se odlučio na veliki zaokret uoči odlučujućeg meča dosadašnje UFC karijere. S dva poraza u posljednja dva nastupa i uvodnom pobjedom protiv Jeremyja Kimballa, Stošić u posljednji meč iz aktualnog ugovora ulazi s velikim imperativom pobjede. I sam je svjestan da mora svladati Hilla inače će teško dobiti novu šansu u elitnoj promociji i produljenje suradnje.

Poput vlasnika nogometne momčadi koji uoči bitnih utakmica šokiraju svoj tim promjenom trenera, tako se i Stošić odlučio na odlazak iz Cro Cop tima gdje je proveo nekoliko posljednjih, vrlo uspješnih godina. U velikom intervjuu za Fight Site je najavio najbitniji meč dosadašnje karijere te je otkrio zašto više ne surađuje s Filipovićem i Drvišem.

Ispred tebe je novi meč u UFC-u protiv relativno nepoznatog Jamahala Hilla. Koliko uopće znaš o protivniku s obzirom da će mu ovo biti prvi meč u elitnoj promociji?

"Moj protivnik u idućem meču je doslovno isti kao prošli protivnik. Da, nema previše informacija o njemu. Hillu je ovo prva borba u UFC-u, a meni posljednja iz aktualnog ugovora. Vjerujem da ćemo i on i ja imati ogromnu motivaciju za pobjedu u ovom meču."

U posljednjem meču Stošić je bio na rubu pobjede protiv Kennedyja Nzechukwua, no dva kaznena boda radi udaraca ispod pojasa su ga koštala slavlja. Kako sada gleda na poraz iz kolovoza?

"Sada s odmakom mogu reći da je taj meč bio prava škola. U pitanju su bile neke loše odluke koje sam donio, ali i neki sitni detalji koji su se izdogađali. Sve je zajedno kumovalo da izgubim tu borbu koju sam shvatio kao školu za nastavak karijere."

Koliko teško si doživio poraz i koliko teško ti je u psihološkom pogledu bilo vrlo brzo ponovno ući u dvoranu i pripremati se za novi meč?

"Nije samo bio taj meč u pitanju, dosta mi se i nekih drugih, loših stvari imi se izdogađalo u tom periodu života. Jednostavno dođe takav period. Trening mi nikada nije bio problem jer volim trenirati. Vjerujem da je upravo trening lijek za sve. Psiha je moja jača strana, tako da sam odlučio u sebi da neću kukati. Vijeme je došlo da promijenim neke stvari i da dam sve od sebe. Cilj je svaki idući meč biti bolji i bolji."

Na pitanje je li meč s Hillom presudan za nastavak njegove UFC karijere, s obzirom na dva poraza u nizu i činjenicu da je posljednji iz aktualnog ugovora, srpski poluteškaš odgovara jasno i direktno - "Da, mislim da je tako!"

Odlučio si više ne trenirati u Cro Cop Gymu, ovih par mjeseci si trenirao u Beogradu, a sada si u Elevation timu u Denveru. Zašto?

"Beograd mi je uvijek samo privremena stanica do kampa jer tamo nemam sve što mi je potrebno. Jednostavno sam osjećao potrebu da nešto promjenim. Ja sam tip čovjeka kojem ništa nije teško napraviti za neki cilj koji sam si postavio. Jednostavno morate izaći iz te zone komfora."

"Sa Stipom Drvišem i Mirkom Filipovićem sam u prijateljskim odnosima i vjerujem da se tamo mogu uvijek vratiti. Čak su mi i oni sami predlagali da bih možda trebao otići negdje i sam probati nešto drugačije. Kada sam se čuo sa Stipom, rekao sam mu da želim promjenu, da želim vidjeti nešto novo, da želim nešto novo naučiti i jednostavno probati kako će to ići."

Stošić naglašava da nije došlo do lošeg razlaza s Cro Cop timom. Dapače...

"Znate kakvi su ljudi. Odmah pogrešno shvate i odmah negativno komentiraju. Ali nema potrebe za time. Za Elevation tim sam se odlučio jer se radi o manjoj dvorani gdje mi se mogu posvetiti. Tu mi je prijatelj Bojan Veličković i on mi je pomogao da dođem ovdje", objašnjava Stošić koji je u Denver stigao tek recentno, ali već sada ima riječi hvale za dvoranu u Koloradu.

"Imaju jako dobar tim i top borce poput Alistaira Overeema, Curtisa Blaydesa, Neila Magnyja i još dosta drugih kvalitetnih momaka. Tu je još jedna vrlo bitna stvar za trening - nadmorska visina od 1600 metara. To će mi biti velik plus za kondiciju nakon što ovdje odradim pripreme", vjeruje srpski UFC borac.

"Za sada je sve dobro, tek sam ovdje nepunih tjedan dana. Još uvijek se navikavam i na vremensku razliku, ali i na nadmorsku visinu. Mislim da će u konačnici sve biti u redu", dodaje.

Pitali smo Stošića je li odlazak u Elevation tim privremeno ili trajno rješenje i tko će mu biti u kutu za vrijeme dvoboja protiv Hilla?

"Za sada ću ovaj kamp odraditi ovdje, a za kasnije ćemo vidjeti što će biti. U kutu će mi biti vjerojatno treneri iz Elevation tima i ako bude bilo mogućnosti, moj prijatelj iz Beograda David. On uvijek ide sa mnom na mečeve."

Mnogi su u zadnja dva dvoboja kritizirali Stošićevu pasivnost i predugo čekanje. No, unatoč svemu srpski borac je oba puta bio vrlo blizu pobjede, a jasno je da može puno bolje od onoga što je pokazao u mečevima protiv Clarka i Nzechukwua. Što mora promijeniti da bi pobijedio Hilla?

"Ono što je najbitnije na čemu moram raditi i što moram poboljšati je kondicija. Svaki kamp učim, ali i dižem nivo svoje kondicijske spreme. To je najbitnije u ovom trenutku. Ovaj put ne smijem ostaviti prostora niti za najmanju grešku. Moram iskoristiti stvari u kojim sam ja dobar, a koje sam zapostavio u zadnjim mečevima. To je hrvanje i GNP", zaključio je UFC borac.

Linker
10. travanj 2024 19:48