Regija

EMC 5: Porazi Ishiija i Milinkovića, Jun šokiran u prvoj minuti meča, Luzar Smajić svladala Nizozemku!

Satoshi Ishii i Stuart Austin
 EMC
Satoshi Ishii (23-12-1) nije uspio postati Elite MMA Championship prvak u teškoj kategoriji

Hrvatsko-japanski borac je u subotu u Düsseldorfu nakon pet punih rundi izgubio sudačkom odlukom od Engleza Stuarta Austina (15-6).

Iako je Ishii veći dio glavne borbe EMC 5 priredbe kontrolirao u klinču i uz kavez, a ubilježio je i pored toga nekoliko rušenja, suci su, možda i na iznenađenje nekih, meč presudili u korist nekadašnjeg Bellatorovog borca.

Pretpostavljamo da su od Ishiijeve kontrole i bacanja suci ipak više cijenili udarce kojima je Stuart iz klinča uglavnom u tijelo pogađao svog suparnika. Treba priznati da je u nekoliko navrata Englez opasno zaprijetio i laktovima, a jedan od njih je u drugoj rundi i raskrvario Satoshija.

Imao je i Ishii nekoliko čistih udaraca, ali izgleda nedovoljno da pridobije one čije je mišljenje najvažnije.

Priredbu u UFD Gymu iz prvih je redova pratio i legendarni Mirko Filipović koji je na kraju događaja imao čast uručiti pojas prvom EMC prvaku u teškoj kategoriji.

Odlična Sara upisala novu pobjedu

Sara Luzar Smajić (2-1) stigla je do svoje druge profesionalne pobjede. Hrvatska borkinja sudačkom je odlukom nakon tri runde borbe svladala Nizozemku Kaylee Vos (1-2).

Sara je bila agresivna, nametnula je svoj ritam te kroz veći dio meča, koji se uglavnom odvijao na nogama, pritiskala i napadala svoju suparnicu. A da je Luzar Smajić bila konkretnija, prepoznali su i suci koji su je nakon 15 minuta borbe izabrali kao pobjednicu ovog dvoboja.

Poraz Milinkovića

Osječki teškaš Saša Milinković (7-3) nije uspio vezati dvije pobjede zaredom te je u Njemačkoj poražen od domaćeg predstavnika Kasima Arasa (5-1).

Član Cro Cop Gyma nakratko se našao u problemima krajem uvodne runde kada je primio nekoliko ozbiljnijih udaraca te u prvoj polovici druge kada se izvukao iz Arasovog pokušaja gušenja. Nakon toga počeo je Saša polako hvatati ritam i preciznije pogađati svog protivnika, Kasim je bio sve umorniji, ali do kraja meča hrvatski borac ipak nije uspio uvjeriti suce da mu dodijele pobjedu te je ona jednoglasnom odlukom otišla u ruke njegovog protivnika.

Olszewski šokirao Juna!

Erko Jun (3-2) nokautiran je u prvoj minuti svog nastupa na EMC 5 eventu. Bosanskohercegovački teškaš doživio je drugi poraz u profesionalnoj MMA karijeri, a veliko iznenađenje u Düsseldorfu priredio je Poljak Damian Olszewski (3-3) koji je desnim krošeom precizno pogodio i srušio KSW-ovu zvijezdu.

Spomenimo i da će se u finalu velteraškog Grand Prixa naći Gruzijac Amiran Gogoladze, koji je u prvoj rundi udarcima zaustavio Pavela Kuscha, i donedavni UFC borac Ismail Naurdiev koji je jednoglasnom odlukom svladao Tymoteusza Lopaczyka.

Linker
14. travanj 2024 13:21