Regija

Fenomenalni Antonio Plazibat prebio Moznyja i upisao pobjedu u jednom od najboljih mečeva godine

Antonio Plazibat
 screenshot/Glory
Antonio Plazibat savladao je slovačkog kickboksača Tomasa Moznyja na večeras održanoj Glory 69 priredbi u njemačkom Düsseldorfu. Hrvatski borac uspio je uvući Moznyja u stil borbe kakav mu odgovara, a u meču koji su Gloryjevi komentatori nazvali možda i najboljim mečem godine čak je četiri puta svog protivnika slao na pod. Ipak, Mozny se nije predavao i do samog kraja se borio kao lav.

25-godišnjak iz Solina od samog je početka krenuo kako je najavio. On je borac koji voli kontrolirati tempo i čiji je stil konstantno napadanje. Problem je imao u tome što je Slovak apsolutna suprotnost u borilačkom smislu. Jedan od najviših boraca svijeta inače obožava prepustiti inicijativu svom protivniku te koristiti dužinu svojih ekstremiteta za kontriranje. To mu je jako dobro polazilo za rukom i ovaj meč te se uopće nije osjećao ugrožen unatoč tome što se većinu prve runde nalazio u kutu. Plazibat je napadao, pogodio je nekoliko puta šakom ili koljenom, no većina njegovih udaraca završavala je u bloku, dok je Mozny jako dobro birao svoje pokušaje i nekoliko udaraca vrlo je ozbiljno sjelo na pravo mjesto.

Uzeo je tako Mozny prvu rundu na račun efikasnijih pogodaka, no Plazibata to nije sputavalo. Znao je da mora nastaviti jednako i da ne smije početi kalkulirati. Jedino je agresivan pristup mogao dovesti do stvaranja prilike za pravi udarac koji će Moznyja izbaciti iz balansa i pojavio se nakon točno jedne minute borbe u drugoj rundi. Desni kroše završio je točno na bradi "Slovačkog diva", koji je završio na konopcima i dolazi do prvog brojanja. Čim se meč nastavio Plazibat napada svim silama i traži udarac kojim bi nokautirao svog protivnika. Nije završila druga minuta runde, a Mozny je još jednom na podu. Vikao je Mike Passenier iz kuta kako je Slovak gotov i kako ga je potrebno još jače napasti. Plazibat ga je poslušao, no isto tako je u idućim napadima primio par ozbiljnih udaraca, a posebno je opako izgledao desni kroše, no nije odustao od napada. Nos mu je ozbiljno krvario, ali znao je kako se tu nalazi njegova prilika. Završio je Mozny pola minute prije kraja runde na stražnjici, no sudac mu ne broji nego kaže da se ustane, smatrajući kako do pada nije doveo udarac i Slovak je tako izdržao do kraja runde.

Bilo je jasno kako je Plazibat uzeo drugu rundu rezultatom 10:7 te da je u velikoj prednosti, no on svoj stil nije mijenjao. Odlučio je završiti ovaj meč prekidom i mjesta za kalkulacije nije bilo. Mozny je shvaćao da nema što čekati te i on u potpunosti odustaje od svog stila i publika dobiva posljednje tri minuta prepune akcije. Obojica su primali teške udarce, ali bi na iste odgovarali svojim bombama. Plazibat je bio bolji i konkretniji, no isto tako je kroz kontre primio nekoliko udaraca koji bi mnoge srušili. Minutu i 15 sekundi prije kraja Mozny je još jednom na podu nakon direkta u bradu, ali još jednom se ustaje i nastavlja meč te instantno pogađa fenomenalan aperkat. Vidjelo se kako ga je Plazibat osjetio, ali ostaje na nogama. Nastavio je Antonio napadati i kombinirati, svim silama htio je završiti ovaj meč, ali u tome nije uspio. Nevjerojatno čvrsti Tomas Mozny izdržao je do samog kraja.

Plazibat je po odluci svih pet sudaca posljednju rundu uzeo rezultatom 10-8 te su isto tako svih pet sudačkih kartica imale konačni zbroj bodova 29-25 u korist hrvatskog borca koji je tako na impresivan način, ostavivši fantastičan dojam savladao petog borca svjetske Glory ljestvice teške kategorije.

Linker
19. travanj 2024 10:30