Regija

Fight Nation Championship najavio 'Armagedon', novo profesionalno turnirsko natjecanje

Slijedom aktualnih okolnosti, koje su onemogućile normalno održavanje profesionalnih borilačkih priredbi, iz Fight Nation Championshipa stiže jedan novi zanimljiv projekt. Riječ je o Armagedon turniru, zapravo kombinaciji borilačkog programa i dokumentarnih emisija, unutar kojeg će se 32 profesionalna borca natjecati u četiri različite kategorije.

Armagedon je zamišljen kao turnirsko natjecanje u četiri različite kategorije, perolakoj (66 kg), lakoj (70 kg), velteru (77 kg) te srednjoj kategoriji (84 kg), a u svakoj će u natjecanje ući po osam boraca. Oni će biti odabrani kroz selekciju u koju ulaze svi prijavljeni borci s područja balkanskih država. Da bi došao do pobjede u turniru, borac će morati svladati tri prepreke u turniru koji će se odviti po "nokaut sistemu".

Ovaj projekt bit će kombinacija priredbi uživo te četiri emisije koje će se emitirati između dva natjecanja. Sve će krenuti 15. kolovoza, uvodnom emisijom u kojoj će se predstaviti borci te odraditi vaganja, nakon čega kreće emitiranje svakoga tjedna, s tim da svaka druga epizoda donosi akciju uživo iz dvorane. Prve dvije donijet će sva četiri četvrtfinala u po dvije kategorije, treća emisija iz dvorane sadržavat će sva polufinala, dok će se finalne borbe održati 3. listopada. Između će se emitirati Armagedon show, u kojem ćete moći bolje upoznati borce, vidjeti kako treniraju i pripremaju se te kako zapravo izgleda njihov spartanski život.

Nije teško zaključiti kako su neki detalji preuzeti iz showa poput UFC-ovog "Ultimate Fightera" te da se također ovo sve nekako nastavlja na nekada vrlo popularne "Vatreni Ring" i "Hrvatsku MMA ligu", koji su postigli jako velik interes publike te na regionalnu borilačku scenu plasirali veliki broj danas aktivnih i vrlo popularnih boraca.

Zainteresirani borci mogu se prijaviti na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., nakon čega će biti uvršteni u selekciju. Neke kategorije već su gotovo popunjene, no svaka prijava bit će uvažena i analizirana, tako da nitko još uvijek nije zakasnio.

Uskoro bi trebalo biti poznati više informacija, poput rostera boraca te toga gdje i kako bi se program trebao emitirati.

Linker
25. travanj 2024 10:44