Regija

Fight Nation Championship pokreće amatersku MMA ligu

 Fight Nation Championship
Fight Nation Championship napravio je još jedan veliki korak prema naprijed za cijelu MMA scenu u Hrvatskoj i regiji. Pokrenuta je amaterska MMA liga, a prva priredba tog natjecanja održat će se već idućeg mjeseca.

Nakon dvije sjajne priredbe održane krajem prošle godine, na kojoj se već sad promoviralo nekoliko talentiranih mladih boraca i borkinja, FNC će neke nove kandidate pokušati pronaći kroz ono što je hrvatskoj sceni itekako bilo potrebno, kvalitetno amatersko natjecanje. Pokrenuta je FNC Amateur liga.

Prva priredba održat će se 8. veljače u dvorani American Top Teama, a prijave za zainteresirane borce su već otvorene i isti mogu svoju prijavu te potrebne podatke poslati putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Nisu navedene nikakve restrikcije.

Kroz godinu će biti održano nekoliko priredbi tijekom kojih će borci i borkinje skupljati bodove, a na kraju godine će oni najbolji zaraditi ugovor s promocijom za 2021. godinu, gdje bi onda trebali odraditi profesionalni debi. Za pretpostaviti je kako nije isključena opcija i da se netko tijekom sezone iskaže svojom kvalitetom i već se ranije nađe na nekom od profesionalnih FNC eventa. Iz organizacije nam još nisu objasnili sustav kojim će se natjecanje odvijati, no i to bismo u skorije vrijeme trebali saznati.

Bit će to prva FNC priredba u ovoj godini, a kalendar bi trebao biti poprilično ispunjen. Očekuje se nekoliko profesionalnih priredbi, a prva od njih trebala bi se održati nakon gore najavljenog eventa.

Fight Nation Championship

Linker
19. travanj 2024 03:27