Regija

Filip Pejić: Jedva čekam ući u kavez Arene Zagreb i pružiti spektakl punim tribinama

Filip Pejić
 scrrenshot/KSW
Filip Pejić trebao bi biti uz Roberta Soldića najveća hrvatska zvijezda na KSW 51 priredbi koja će se 9. studenog održati u Areni Zagreb. Borac iz zagrebačkog ATT-a otkrio je kako ne može opisati koliko je uzbuđen jer će nastupiti u svom rodnom gradu te je otkrio kako bi mu pobjeda u ovoj borbi trebala donijeti napad na pojas prvaka.

Izuzetno uspješan KSW debi upisao je Filip Pejić na KSW 48 priredbi održanoj 27. travnja u Lublinu. Fenomenalnim high kickom nokautirao je Filipa Wolanskog te je usput nagrađen i bonusom za najbolji potez cijele priredbe. Očekivalo se kako bi 27-godišnjak iz Zagreba vrlo brzo trebao odraditi idući nastup, no on će doći pola godine nakon toga. No, kad smo pitali Filipa nešto o tome, dobili smo očekivan odgovor kako se isplatilo čekati.

"Ne mogu vam opisati koliko sam sretan, nema te riječi kojom bih to uspio izreći. Najsretniji sam što mogu biti", prvo je što nam je rekao Filip, a onda smo ga upitali je li već neko vrijeme znao za ovaj nastup: "Moram priznati kako nisam ovo očekivao jer se do posljednjeg trenutka nije znalo da će KSW doći u Zagreb. Trebao sam se boriti u Londonu, no onda je to otpalo. Naravno, oni su znali što planiraju, no nisu nam ništa rekli dok to nije sigurno. Tako najveće promocije i rade. Na kraju se ispostavilo kako su nas nekoliko vjerojatno čuvali za Zagreb."

Vraća se tamo Filip u dvoranu gdje je odradio svoj neslavni UFC nastup. Odmah nakon toga najveća svjetska promocija odlučila je kako neće s njim nastaviti suradnju, no Filipa je to samo motiviralo. Uostalom, već idući nastup u Areni odradio je fenomenalno te je savladao Jamesa Bruma na FFC 27 priredbi. Ono što je najvažnije u svemu je činjenica da se Filip tada nije borio u svojoj kategoriji. Prošao je tešku školu, nakon koje se svakako vratio jači, motiviraniji i na kraju bolji. To je dokazao svim nastupima nakon toga, posebno spomenutim s KSW 48 priredbe. O povratku u Arenu, koja će tim putem vjerojatno biti rasprodana do posljednjeg mjesta, je rekao:

"Ono što se dogodilo prvi put u Areni, to jednostavno nisam bio ja. Moja kategorija je 66 kilograma, a mučim se skidajući kilograme i za nju. Kako ne bih za bantam. Mogu biti sretan što nakon toga i dalje hodam ovim svijetom. Naučio sam lekciju. Sad ne mogu dočekati da uđem u taj kavez i pružim spektakl te nastupim pred punom dvoranom koja će doći podržati sve naše dečke."

Na istoj priredbi trebao bi nastupiti i Damian Stasiak, borac koji je ugasio Filipov UFC san. Zanimljivo je kako je taj isti borac prozvao Filipa nakon njegove debi pobjede, no ovog puta se još neće susresti. Stasiak bi trebao ostati u bantam kategoriji i boriti se za pojas protiv Antuna Račića. Eventualni revanš može doći u budućnosti, a Filip je sad u potpunosti fokusiran na ono što mu slijedi. A to je borba koja bi mu zapravo trebala biti svojevrsna kvalifikacijska pred napad na naslov prvaka.

"Za sada to još uvijek neće biti Stasiak, o tom revanšu ćemo drugi put. Ovog puta se borim za izboriti napad na titulu. Tako mi uostalom piše u ugovoru i tako smo dogovorili. Salahdine Parnasse je rangiran prvi u Europi, ja sam drugi. Kod njega je privremeni pojas KSW prvaka, no tako će biti samo dok ja ne dođem po njega. Protivnika za ovu borbu znam, ali to naravno ne smijem objaviti prije nego što KSW odluči", najavio nam je "Nitro".

KSW svakim danom objavljuje sve više informacija o ovoj priredbi, a sve čini kako bismo mogli dobiti jedan od većih "fight cardova" koji su oni do sada isporučili. Filip će svakako biti među glavnim borbama, a iza sebe bi trebao imati oko 15 tisuća glasnim navijača. Zbog svega toga ne treba čuditi sva euforija koji osjeća pred povratak u Arenu Zagreb.

Linker
25. travanj 2024 01:15