Regija

Filip Pejić: 'Odlučio sam se smiriti, već u subotu gledat ćete drugačijeg Nitra!'

Filip Pejić
 Ronald Gorsic / CROPIX
Osam mjeseci nakon neočekivanog poraza u Zagrebu, Filip Pejić spreman je za novi KSW ispit

Ovog vikenda KSW se vraća organiziranju priredbi. KSW 53 donosi sjajan program, koji će se odraditi bez publike, odnosno u studiju odakle će se emitirati u cijeli svijet, a priliku postati dijelom tog programa dobio je i Filip Pejić. Ponajbolji hrvatski borac vraća se u kavez poljske promocije po prvi put nakon studenog prošle godine kad je neočekivano poražen u Areni Zagreb od Daniela Torresa. Umjesto pobjede koja bi mu trasirala put prema borbi za titulu, Filip se vratio nekoliko stepenica u nazad, gotovo tamo gdje je bio kad je za KSW tek potpisao. O toj borbi danas može govoriti potpuno mirno, no u ono vrijeme mu se jednostavno previše toga nalazilo u glavi, skupilo se te je izašlo na vidjelo tamo gdje je najmanje trebalo.

"U posljednjoj sam borbi imao puno problema. Prije borbe sam imao težak trenutak jer mi je majka umrla dva mjeseca ranije. Unatoč tome, odlučio sam ući u borbu te sam si stavio neke terete na leđa mišlju kako idem pobijediti za nju. No, to nije lako nakon tako teškog životnog trenutka. U borbu sam ušao ranjen. Gurao sam sam sebe prije borbe, no misli iz glave ne izlaze tako lako. Nakon borbe sam odlučio promijeniti svoj stav prije ulaska u iduće nastupe. Od sada ću biti smiren i u borbu ulaziti kao na treningu, kao kad idem na sparing. To ću pokazati već u ovoj borbi i sigurno ćete gledati drugačijeg Nitra. Mirnog, ali opasnog", objasnio je Pejić što se dogodilo i najavio što će uslijediti. O spomenutoj borbi ima još samo nešto kratko za reći te ju time ostaviti iza sebe:

"Nemam više puno toga za reći. Bio je tog dana bolji i svaka mu čast na tome. Nisam mogao odgovoriti na to što je ponudio."

Velika prilika za Filipa da se vrati tamo gdje je bio se odjednom pojavila. Roman Szymanski, jedan od najpopularnijih poljskih boraca i bivši izazivač, trebao je protivnika, a poziv je došao Filipu, koji nakon toga nije previše dvojio. Predugo je vremena prošlo od borbe i on jednostavno žudi za nastupom. Posebno nastupom na tako visokoj razini, gdje će s druge strane imati itekako ozbiljno i značajno ime.

"Ja sam konstantno u treningu, čak i u doba onih strogih mjera sam trenirao vani. U dobroj sam formi, odlično se osjećam i nikako ne mogu reći da u borbu ulazim nespreman, iako sam ju prihvatio tri tjedna prije održavanja priredbe", rekao je, prokomentiravši i činjenicu kako se za ovaj nastup nakon dugo vremena podiže u laku kategoriju te će na vaganju u petak trebati biti na maksimalno 70.5 kilograma:

"Mislim kako mi promjena kategorije može donijeti samo pozitivne stvari jer ovog puta skidam tek šest kilograma. Moja prirodna težina je 77 kilograma. Ako se budem dobro osjećao, tko zna, možda i za stalno promijenim kategoriju. Nisam toliko iscrpljen kao kad skidam na 66 kilograma."

Szymanski se također predstavio zagrebačkoj publici, borbom u kojoj je savladao Miloša Janičića. Borac je to za kojeg ne možemo reći kako ima neko svoje posebno jako oružje, no teško je onako prostim okom vidjeti i neke izražene slabosti. Svakako dobar izazov za svakoga. Posebno u neprirodnim uvjetima kakve je KSW za ovu priliku osigurao.

"Szymanski je dobar borac. Ima polovičan omjer, iskusan je i borio se za titulu. Poštujem ga kao svakoga tko uđe u borilište. Mi smo pripremili stvari koje bih trebao raditi i bit će jako atraktivno ako će iste prolaziti, no imamo i plan B. Pričao sam s Janičićem, koji se protiv njega borio u Zagrebu, rekao mi je kakav je te koje su mu jače i slabije strane. Svaka informacija dobro dođe. Očekujem atraktivnu borbu, no bez previše adrenalina. Kao na treningu, gdje mogu biti ono što jesam i gdje mogu pokazati puno više nego kad su pune tribine. Ovo mi čak odgovara za borbu u novoj kategoriji, imati priliku priviknuti se na nju bez previše pritiska oko mene", pokušao je objasniti Filip što očekuje od borbe, da bi onda dodao koliko mu ona znači po pitanju karijere i onoga što bi trebalo uslijediti:

"Ovom borbom mogu jako puno dobiti. Opet mi se otvaraju neki putevi, no o tome bih radije nakon borbe. Sad je bitno fokusirati se na to da budem smiren i da ostvarim pobjedu. Nadam se vratiti pobjedama te nastaviti svojim putem prema cilju. Nikad nisam odbijao borbe niti birao protivnike. Ovo je sport i tako se treba ponašati te uvijek biti spreman, uvijek biti u treningu. Nikad ne znaš kakav poziv može doći već idućeg dana."

Linker
26. travanj 2024 12:18