Regija

Forgač: 'Borcima ćemo pružiti sve što je potrebno da dostignu svoj puni potencijal!'

Ivan Erslan
 Instagram
Nedavno najavljena i javnosti predstavljena nova hrvatska borilačka MMA promocija Fight Nation Championship (FNC) će imati i svoj dodatak - menadžersku agenciju "Fight Nation Management" koja će unisono djelovati s organizacijom i trebala bi se brinuti za karijere boraca koji će se natjecati u FNC-u.

U nedostatku pozornice na kojoj bi mogli prikazati svoj talent i etablirati se kao profesionalni borci, kao i u nedostatku vodstva koji bi ih usmjeravao na njihovom borilačkom putu, hrvatska MMA scena posljednjih nekoliko godina stagnira ili čak nazaduje. To bi se moglo promijeniti dolaskom nove hrvatske borilačke promocije FNC koja će svoj prvi event održati 5. listopada u Zagrebu.

Iz FNC-a stoji zagrebačka podružnica American Top Teama, prve licencirane europske ATT dvorane, na čelu s glavnim trenerom Draženom Forgačem. Osim što će borcima koji nastupaju na FNC-u pružiti pozornicu za dokazivanje svog talenta i skupljanje neophodnog borilačkog iskustva, "FN Management" će se brinuti za cjelokupne karijere mladih MMA talenata.

"Ideja i cilj je da borcima pružimo sve ono što je potrebno za napredak i mogućnost da jednog dana dostignu svoj puni potencijal. Možete imati kvalitetnu organizaciju gdje će borci nastupati, no ukoliko borcima ne pružite pravu priliku i osigurate im apsolutno sve potrebno za napredak u ovom sportu, rezultat će izostati. Naime, danas na vrhunskom nivou u MMA sportu vlada takva konkurencija da bez osiguranih maksimalno kvalitetnih uvjeta i svih potrebnih detalja, nećete moći biti konkurentni", otrkio je Dražen Forgač te je dodao:

"Mi ćemo borcima pružiti sve što je potrebno. Od vrhunski opremljene dvorane, stručnog kadra u svim segmentima sporta, preko prehrane, rehabilitacije, ali i suradnje s našom glavnom dvoranom na Floridi. Oni borci koji pokažu potencijal, ali to ujedno zasluže svojim radom, će biti redovito slani u centralu ATT-ja u Coconout Creeku gdje će trenirati s najboljim MMA borcima svijeta."

"FN Managament" se već brine za bivšeg FFC prvaka i bivšeg UFC borca Filipa "Nitro" Pejića i za jednog od FFC "contendera" u poluteškoj kategoriji Ivana Erslana. Obojica su perjanice zagrebačke podružnice American Top Teama. Na prvoj FNC priredbi, koja je najavljena za 5. listopad, bi trebala nastupiti poznata hrvatska borilačka imena poput veterana Matije Blažičevića ili MMA debitantice, a već etablirane borkinje u drugim disciplinama, Adriane Vuković. Event će se održati u American Top Team dvorani u Zagrebu.

Linker
18. travanj 2024 23:11