Regija

Forgač o budućnosti FNC-a: 'Prvom prilikom krećemo, no za početak bez publike'

 Fight Nation Championship
Trenutna globalna situacija u vrlo ambicioznim planovima zaustavila je i hrvatsku borilačku promociju Fight Nation Championship. No, oni su ovo vrijeme iskoristili za osmišljavanja formata natjecanja koji će im osigurati povratak čim to bude moguće. Nešto više o tome rekao nam je predsjednik promocije, Dražen Forgač, koji je otkrio kako će se s priredbama krenuti prvom prilikom, no isto tako je dodao kako na klasične priredbe na još neko vrijeme možemo zaboraviti.

Fight Nation Championship do sada je održao dvije profesionalne priredbe i jednu koja je trebala biti dijelom njihove amaterske lige. Globalna COVID-19 pandemija pojavila se baš u vrijeme kad su pripremali drugi amaterski turnir, ali i svoju najjaču priredbu do sada, koja se uz sjajan program trebala održati u Domu sportova. No, kao i puno veće promocije od njih, oni su sve morali otkazati i krenuti smišljati planove o tome kako će nastaviti svoj rad kad to postane moguće.

Tim putem kontaktirali smo Dražena Forgača, koji nam je otkrio da se od samog početka pandemije prati situacija te da analiziraju opcije koje se s vremenom pojavljuju. I ne samo to, nego gledaju puno širu sliku, budući da je uvijek potrebno računati i na pokrivanje financijske konstrukcije. No, nešto je već spremno.

"Čim se dozvoli održavanje priredbi bez publike, uz mogućnost 50 prisutnih ljudi, mi krećemo. Imamo trenutno dvije varijante po kojoj bismo mogli održavati priredbe, no to ćemo unutar par dana objaviti u obliku službene prezentacije. Također, pojavilo se nekoliko medija koji bi bili zainteresirani za emitiranje priredbe", rekao nam je Forgač, da bismo ga onda upitali znači li to da bi se trenutno odustalo od već isplaniranih profesionalnih borbi.

"Bit će raznih imena, ali jedno je bitno za navesti. Klasične priredbe moramo na neko vrijeme zaboraviti i tome se potrebno prilagoditi. Svi se trenutno okreću priredbama bez publike i to je u početku naša realnost."

To bi značilo kako će i sjajan program osmišljen za FNC 3 neko vrijeme morati pričekati. No, za početak je bitno krenuti i vratiti borce u pogon.

"Imamo spremna dva formata natjecanja, a svi borci su u treningu i natjecanje će dočekati spremni", dodao je.

Problemi poput smještaja boraca će također morati biti riješeni, no vjeruje se kako će olakšavanjem mjera i dozvoljavanjem održavanja priredbi i to biti dovedeno u red.

Osim toga, saznajemo kako je za sudionike turnira osiguran pozamašan nagradni fond, što će svakako pozitivno djelovati na motivaciju boraca, ali i na kvalitetu onih koji će se zbog takve motivacije zapravo odlučiti na nastup. FNC je započeo na sjajan način, a tako namjeravaju i nastaviti te prvi na ove prostore vratiti profesionalni MMA.

Linker
19. travanj 2024 22:29