Regija

(FOTO) Cro Cop objavio 23 godine staru fotografiju s K-1 kremom

Mirko Filipović
 screenshot/Youtube
Mirko Filipović se putem svoje Facebook stranice odlučio prisjetiti svog prvog velikog izleta na najvišu svjetsku borilačku scenu. Objavio je fotografiju s K-1 Grand Prix finala 1996. godine, a kraj njega na fotografiji nalaze se same legende sporta.

Posljednjih dana na Facebook stranici Mirka Filipovića našle su se mnoge zanimljive foto objave iz njegove karijere, no jedna jučer objavljena izazivala je posebnu pozornost. Tako nešto ne treba čuditi budući da je riječ o fotografiji s K-1 Grand prix finalnog turnira 1996. godine. Bio je to prvi veliki turnir svjetskog značaja na kojem je tada 22-godišnji Filipović nastupio.

Na fotografiji se Mirko nalazi krajnje lijevo i to podosta rezervirano. Za razliku od ostatka boraca on nije postavio borilački gard nego je jednostavno pozirao kao da niti sam ne može vjerovati da se nalazi među takvom kremom. Redom su uz njega bili Sam Greco, Mike Bernardo, Andy Hug, Stan Longinidis, Peter Aerts, Ernesto Hoost, Musashi i Duane Van der Merwe.

Filipović je na ovo finale došao zahvaljujući pobjedi nad Jeromeom Le Bannerom, no već u četvrtfinalnom nastupu eliminiran je od tada puno iskusnijeg Ernesta Hoosta. Turnir je pripao četiri godine kasnije preminulom Andyju Hugu. Pogledajte ovu povijesnu fotografiju!

Linker
16. travanj 2024 13:22