Regija

(FOTO) Ishii se u Zagrebu družio s Cro Copovim i svojim bivšim protivnikom, Pride i judo legendom

Cro Cop vs. Yoshida
 screenshot
Prošlog vikenda u Zagrebu je održano judo Grand prix natjecanje, a gost istog bio je zlatni olimpijac iz Barcelone, Hidehiko Yoshida. No, ovog borca mnogi puno bolje pamte kao protivnika Mirka Filipovića iz Pridea, a također se kasnije borio i protiv Satoshija Ishiija.

49-godišnji Yoshida 1992. godine u Barceloni je postao osvajač zlatne olimpijske medalje u judu, što u njegovom Japanu automatski predstavlja ikonski status. Nastupio je i na idućim dvjema igrama, no tamo je ostao bez medalje. Umirovio se 2000. godine, da bi onda došao poziv Pridea, koji je Yoshida prihvatio.

2002. godine debitirao je u MMA-u, gdje je brzo postao jedna od velikih zvijezda legendarne promocije. Ipak, publika u regiji najviše ga pamti kao sudionika Grand Prixa teške kategorije iz 2006. godine, gdje se u četvrtfinalu borio protiv kasnijeg pobjednika turnira, Mirka Filipovića. Cro Cop je tad slavio prekidom nakon sedam minuta borbe. Svoju pretposljednju borbu u karijeri Yoshida je odradio na Silvestrovo 2009. godine. Tada je na Dreamovom "Dynamiteu" uparen s borcem koji je olimpijsko judo zlato osvojio 16 godina nakon njega, Satoshijem Ishiijem. Ishiiju je to bio MMA debi, a Yoshida je slavio jednoglasnom odlukom, nakon čega je simbolično prepustio teren mlađem kolegi.

Ishii i Yoshida su se prošlog vikenda susreli u Zagrebu, gdje je odnedavno hrvatski borac bio domaćin svom legendarnom sunarodnjaku. Nema sumnje kako su se prisjetili svog okršaja, kojim je zapravo jedna velika karijera završila, a druga tek započela. Ishii se druženjem pohvalio i na svom Instagramu, objavom dvije fotografije.

Linker
16. travanj 2024 14:39