Regija

(FOTO) Pogledajte kako se na Instagramu dogovara 'trenutno najveći europski okršaj': 'Soldić je spreman!'

Ivan Dijaković i Roberto Soldić
 screenshot/KSW
"Ostale su mi još tri meča do mirovine, s kime bih se trebao boriti?" - upitao je na Instagramu svoje fanove jedan od najpoznatijih britanskih boraca Paul Daley (42-17-2), a možda čak i najpopularniji prijedlog glasio je - Roberto Soldić (17-3)!

Ideja o meču Bellatorovog veterana 'Semtexa' i aktualnog KSW-ovog prvaka Soldića zagolicala je maštu fanova koji su tijekom čitave nedjelje bombardirali Instagram Story 37-godišnjeg Britanca.

"Sviđa mi se ova borba, ali Bellator i KSW se moraju dogovoriti. Već sam rekao, u igri mora biti KSW-ov pojas i novac koji će me zadovoljiti", odgovorio je Daley fanovima.

Netko je potom predložio da se meč sa Soldićem održi u studenom u Zagrebu.

"Pošaljite mi ugovor", ispalio je Daley označivši pritom predsjednika Bellatora Scotta Cokera, KSW-ovog čelnika Martina Lewandowskog i Soldićevog menadžera Ivana Dijakovića kojem je u jednoj objavi poručio: "nabavi novac i prebit ću tvog klinca iz zabave".

screenshot/Youtube
Paul Daley

Na odgovor iz Soldićevog tima nije se dugo čekalo...

"Svi žele gledati trenutno najveću borbu u Europi. Soldić je spreman! Dva najbolja nokautera u Europi: Soldić vs Daley. Idemo", napisao je Dijaković u svom odgovoru Daleyju pritom mu obećavši da će se pobrinuti za to da se zadovolje njegovi financijski apetiti jer to je "borba koju svi žele vidjeti i koja se mora dogovoriti zbog fanova."

Na jednu 'Semtexovu' poruku reagirao je i sam Roberto koji je preko svog Instagram Storyja podijelio ideju o ovom fantastično meču.

Ako se ikada realizira ovaj susret, Daley bi definitivno predstavljao najveće ime s kojim se Soldić susreo u svojoj dosadašnjoj karijeri. Riječ je o istinskom MMA veteranu koji nastupa za Bellator, a borio se i diljem svijeta po promocijama poput UFC-a, Strikeforcea, Cage Warriorsa, Cage Ragea, Pancrasea...

Daley je trenutno na nizu od dvije pobjede od kojih je jednu ostvario nad bivšim UFC-ovim borcem Erickom Silvom, a drugu nad Saadom Awadom kojeg je nokautirao u listopadu prošle godine. 'Semtex' je svoj idući meč trebao imati 13. ožujka na Bellatoru 241 protiv Sabaha Homasija, ali je ta priredba otkazana zbog pandemije koronavirusa.

S druge strane, Soldić je na četiri uzastopne pobjede od kojih posljednja stiže iz rujna prošle godine kada je u Londonu svladao Michala Pietrzaka. Uspješni hrvatski borac aktualni je KSW-ov prvak u velter kategoriji i danas je jedan od najpopularnijih boraca s rostera ovog poljskog MMA giganta.

Linker
16. travanj 2024 12:37