Regija

(FOTO) Sara Luzar Smajić odradila vaganje za današnju borbu i predstavila svoj novi nadimak

Sara Luzar Smajić
Sara Luzar Smajić odradila je vaganje za svoju današnju borbu na priredbi promocije Fair FC. Riječ je o borbi međukategorije do 58 kilograma u kojoj će se sastati s ponešto iskusnijom Kelig Pinson iz Belgije. Osim toga, Sara je prije ove borbe predstavila i svoj novi nadimak

Mlada hrvatska borkinja uspješno je odradila pripreme za svoju drugu profesionalnu borbu u kojoj će tražiti prvu pobjedu. Nakon četiri mjeseca priprema u jednoj od najboljih europskih dvorana, UFD Gymu u Düsselforfu, Sara ne prihvaća ništa drugo osim pobjede. Protivnica je iskusnija, profesionalni joj je omjer 1-1, a amaterski 5-2, no to ne mora ništa značiti ako je Sara spremna. A već u svom ovoljetnom kickboxing meču je pokazala koliko je napredovala i koliko je opasna.

Borba će se održati u međukategoriji do 58 kilograma, što je tek malo iznad granice muha kategorije. Na vaganju je naša borkinja izgledala spremno i dojam je da se nije previše namučila skidanjem kilograma. To će biti vrlo važno, posebno ako borba ode dalje od prve runde.

Osim ove borbe, novu fazu Sarine karijere predstavlja i uvođenje onoga što većina boraca ima uz sebe i po čemu ih mnogi prepoznaju, nadimka. Sara je za svoj odabrala "Guerreira", što na španjolskom znači ratnica. Usput nam je objasnila kako je do toga došlo.

"Vedran Bađun me poceo zvati guerreira još prije nekog vremena. Kad mi je rekao značenje- "ratnica", svidjelo mi se automatski i iskreno, poistovjetila sam se s time. Zato se nadam da ću danas i opravdati taj nadimak", rekla je Sara, tako da među domaćim borcima sad osim "El Animala" tj. životinje, imamo i ratnicu. Moramo priznati da na španjolskom zvuči opakije pa nas ne čudi izbor jezika. Slažete se, zar ne?

Sara večeras nastupa na velikom programu koji sadrži preko 20 borbi, no njena je jedna od glavnih. Našla je tako svoje mjesto i na plakatu. Ispod teksta pogledajte fotografiju s vaganja, a rezultat borbe i dojmove naše borkinje možete očekivati vrlo kratko nakon što ista završi.

Linker
26. travanj 2024 08:32