Regija

(FOTO) Soldić prelazi u srednju kategoriju? Poljaci bruje o atraktivnom 'superfightu'

Roberto Soldić
 KSW
Ako ćemo vjerovati izvorima iz Poljske, uskoro nas čeka veliki okršaj s 'RoboCopom' u glavnoj ulozi

Roberto Soldić (17-3) tijekom subote je najavio da "uskoro stižu velike vijesti", a nedugo nakon toga poslao je i poruku iz koje bi se moglo zaključiti da će 14. studenog na KSW 56 priredbi nastupiti kao borac srednje kategorije.

Podsjetimo, još je tijekom KSW-a 55 najavljeno da se hrvatski borac nakon više od godinu dana pauze ponovno vraća u akciju. KSW-ov prvak u velter kategoriji najavljen je tako prije dva tjedna kao sudionik eventa na kojem će nastupiti Tomasz Narkun (17-3) te Poljakinja Karolina Owczarz (3-0), ali u tim trenucima nešto više informacija nije bilo poznato.

Ipak, da se nešto veliko 'kuha' nanjušili su brojni poljski mediji koji su objavili da bi se 'RoboCop' na KSW-u 56 trebao boriti protiv bivšeg prvaka u srednjoj kategoriji Michala Materle (29-7). Većina tamošnjih portala kao izvor navodi MMAPudelek.pl, kojeg neki opisuju kao pouzdan izvor za informacije o poljskoj MMA sceni.

Službena potvrda ovog dvoboja, baš kao i ona za nastup Ivana Erslana u njegovom meču karijere, još uvijek nije stigla iz KSW-a.

Soldiću će nastup 14. studenog biti prvi od KSW-a 50, odnosno 14. rujna 2019. i londonske priredbe na kojoj je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Michala Pietrzaka. Roberto je trenutno na nizu od četiri pobjede, a posljednji poraz, onaj koji je i nešto kasnije osvetio, doživio je u susretu s Dricusom Du Plessisom (KSW 43, 14. travnja 2018.).

S druge strane, Michal Materla trebao bi se u kavez vratiti nedugo nakon što je 10. listopada na KSW-u 55 porazio Aleksandra Ilića. Iskusni poljski veteran ima dvije pobjede u nizu, odnosno slavio je četiri puta u posljednjih pet nastupa. 'Magicu' su jedine poraze u posljednjih sedam godina nanosili Mamed Khalidov i Scott Askham (dva puta).ž

Instagram story
Roberto Soldić

Linker
26. travanj 2024 01:27