Regija

(FOTO) Završeno vaganje za dosad najveću SBC priredbu, Pokrajac u lovu na pojas i osvetu!

 Serbian Battle Championship (Facebook)
U novosadskoj dvorani Spens održano je vaganje za SBC priredbu koja će se održati ove subote i na kojoj ćemo gledati čak četiri meča za titulu prvaka.

Krenimo odmah s obračunom dva bivša UFC-ovca u kojem će snage odmjeriti hrvatski MMA veteran Igor Pokrajac (28-14-1) i Brazilac Maiquel Falcao. Njih dvojica borit će se za titulu u poluteškoj kategoriji. Bit će to repriza njihovog dvoboja iz svibnja u kojem je Falcao slavio prekidom u prvoj rundi.

"Od Brazilca sam izgubio prošli meč, bio sam neoprezan i dozvolio da me protivnik nokautira. Ovoga puta sam puno spremniji, fokus je na maksimumu kako ne bih ponovio grešku. Jedva čekam novi okršaj, novi izazov", u najavi borbe rekao je Pokrajac.

'The Duke' i njegov suparnik bit će sudionici glavne borbe večeri u kojoj bi hrvatski borac trebao biti teži od Brazilca. Falcao je, naime, na vaganju u petak bio osjetno ispod granice te se pojavio s 91.7 kilograma. Igor je pak imao točno 93.

"Moja pobjeda nad Pokrajcem u našem prvom međusobnom dvoboju je već zaboravljena. Moj protivnik je izuzetno dobar borac i sigurno je da mi neće biti lako. Očekujem sjajnu borbu koja će zadovoljiti gledatelje i vjerujem u svoju pobjedu", poručio je Falcao.

U Novom sad gledat ćemo još tri meča s velikim ulogom. Jackson "Tortora" Loureiro branit će pojas lake kategorije protiv Slobodana "Limpa" Maksimovića, jednog od najboljih srpskih boraca s bogatim međunarodnim iskustvom.

Miro Jurković i Manoel 'Neto Jr.' Fernandes borit će se za upražnjeni pojas u srednjoj kategoriji gdje će Jurković pokušati osvetiti jedini poraz u karijeri.

U meču za naslov u muha kategoriji dogodit će se brazilsko-ruski okršaj. Joriedson de Souza Fein branit će pojas protiv Magomedgadzhija Shanavazova.

Rezulte i fotografije s vaganja pogledajte u službenoj objavi Serbian Battle Championshipa koju vam prenosimo u nastavku članka.

U Novom Sadu nastupit će i mladi hrvatski borac Mario Žgela. 22-godišnjaka iz Starih Mikanovaca u petoj profesionalnoj MMA borbi čeka Givago "Giba" Francisco (7-5), brazilski borac koji se u SBC-u već borio protiv jednog od najboljih srpskih boraca, Stefana Sekulića. Mario je na službenom vaganju imao 92,8 kilograma, a njegov protivnik 92,2.

Linker
24. travanj 2024 14:39