Regija

Francisco Barrio nakon lavovske borbe poražen većinskom sudačkom odlukom

Francisco Barrio
 Ronald Goršić / CROPIX
Tek nijanse odlučile su pobjednika borbe između Mateusza Legierskog i Francisca Croate Barrija

Tri teške, naporne i zanimljive runde pružili su publici Mateusz Legierski i Francisco Barrio, a Poljak je na kraju iapk uspio ostati neporažen, nakon što su mu dva suca dodijelili pobjedu 2:1 u rundama, dok je prema trećem sucu borba završila bez pobjednika.

Od samog početka Barrio je bio agresivniji borac i vidjelo se kako je njegova namjera skratiti distancu te pokušati doći do rušenja. Poljak je pokušavao kontrolirati borbu prednjim direktom, no nije njime radio štetu, dok mu je Barrio upravo oko te ruke nekoliko puta odlično prošao direktom. Prvu polovicu rundu gledali smo upravo opisano, a mora se priznati kako je Poljak pokazao izuzetno dobro snalaženje pri obrani od rušenja. Sredinom runde situacija se malo smirila, da bi točno na ulasku u posljednju minutu Barrio napokon dobro napao, no u samom pokušaju rušenja Legierski odlično kontrira i završava u boljoj poziciji. Uhvatio je Franciscov vratio i krenuo po rušenje, no ostao je hrvatski borac staložen. Ipak, na kraju se pokazalo kako je upravo tim pokušajem Poljak uspio "ukrasti" rundu po mišljenju dva suca.

Legierski je početkom druge runde nastavio isto kao do tada, prednjim direktom pokušavajući kontrolirati distancu. Uspio je Barrio još jednom proći kroz to i krenuti u rušenje koje je izgledalo dobro, no ponovno Poljak odlično kontrira i završava u gornjoj poziciji. Nije njegova dominacija ipak dugo trajala te su borci ponovno na nogama. Malo prije sredine runde došlo je do novog rušenja, a ovog puta Poljak hvata bolju poziciju. Sjajno se namjestio Barriu na leđa i kreće raditi na gušenju. Imao je do kraja runde par pokušaja, no svaki je Barrio obranio, ali nije uspio napraviti ništa više od toga. Tako je jedan sudac ovu rundu čak presudio 10:8 u korist Poljaka.

Posljednja runda bila je najbolje što je hrvatski borac napravio u ovoj borbi. Odmah je došao do kontrole uz ogradu kaveza i istu je držao cijelu rundu. Pogodio je nekolicinu dobrih udaraca, no nije uspijevao doći do pravog rušenja gdje bi zadržao protivnika na podu. Umorni poljski borac u ovoj rundi nije imao snage napraviti ništa na napadačkom planu, nego je odabrao obranu dok ne prođe vrijeme te je u tome uspio. Na kraju mu se isplatilo budući da je pobijedio zahvaljujući 29:28 bodovanju dva suca, dok je jedan presudio 28:28. Ukratko, taj posljednji sudac dao je prvi u treću rundu hrvatskom borcu, no druga je prema njemu bila dominantna u korist Legierskom, kojem je dao 10:8.

Linker
25. travanj 2024 03:09