Regija

FS ekskluzivno saznaje: Stipe Brčić dogovorio meč karijere, čeka ga TUF pobjednik iz sezone 'Neporaženih'

Ivan Dijaković i Stipe Brčić
 Instagram
Bivši UFC-ov borac krajem listopada napada pojas aktualnog Elite MMA Championship prvaka

Stipe Brčić imat će za nešto više od mjesec dana priliku ostvariti najveću pobjedu u svojoj dosadašnjoj MMA karijeri!

Prema informacijama koje je Fight Site dobio iz EMC promocije, sjajni 27-godišnji hrvatski borac u svom će idućem nastupu za protivnika imati bivšeg člana UFC-ovog rostera i The Ultimate Fighter pobjednika Brada Katonu!

Brčić (8-1) i Katona (8-2) odmjerit će snage u sunaslovnoj borbi EMC 6 priredbe koja se 31. listopada održava u njemačkom Düsseldorfu.

Stipe će ovom prigodom braniti svoju Elite MMA Championship titulu u bantam kategoriji, ali i loviti zvučnu pobjedu koja mu može širom otvoriti vrata prema još većim izazovima.

Brčić je trenutno na nizu od tri pobjede s time da je posljednje dvije ostvario u istoj večeri, odnosno 29. veljače na EMC 4 priredbi kada je pobjedama nad Kewinom Jacquesom Rangelom i Lucom Iovineom osvojio turnir, ali i titulu u bantam kategoriji.

Tko je Brad 'Superman' Katona?

Riječ je 28-godišnjem kanadskom borcu s dublinskom adresom koji svoje vještine brusi u slavnom Straight Blast Gymu, timu iz kojeg stiže i jedan od najpopularnijih boraca u povijesti sporta - Conor McGregor.

Katona je sve do svibnja 2019. godine bio neporažen borac, ali onda je vezao dva poraza sudačkim odlukama (Merab Dvalishvili i Hunter Azure) što je dovelo do njegovog otpuštanja iz UFC-a.

Ako se vratimo sve do 2018. godine, sjetit ćemo se da je Brad u najjaču svjetsku MMA promociju stigao tako što je osvojio TUF 27 u perolakoj kategoriji, odnosno sezonu 'Neporaženih' koja je za trenere imala Stipu Miočića i Daniela Cormiera. Katona se tada nalazio u DC-jevom timu, a na putu do konačnog pobjednika svladao je Kylera Phillipsa, Brycea Mitchella i potom Jaya Cucciniella.

Nakon pobjede nad Cucciniellom, Katona se spustio u bantam kategoriju te slavio u susretu s Matthewom Lopezom, no onda su uslijedila dva ranije spomenuta i, kako će se pokazati, za njega kobna poraza.

Meč s Brčićem, za 'Supermana' će biti prvi od razlaza s UFC-om.

Spomenimo i da će EMC 6 priredbu u UFD Gymu Ivana i Tomija Dijakovića predvoditi odlično finale velteraškog Grand Prixa između Ismaila Naurdieva (20-4) i Amirana Gogoladzea (11-1).

EMC
Ismail Naurdiev i Amiran Gogoladze

Linker
10. travanj 2024 21:02