Regija

Goran Reljić u četvrtak debitira u ACA: 'Svaka iduća borba je najvažnija pa tako i ova!'

Goran Reljić
 Instagram
Još dva dana preostala su do borbe Gorana Reljića protiv Nikole Dipchikova na ACA 109 priredbi

Kad je jučer otputovao u poljski Lodz, Goran Reljić službeno je započeo novu fazu svoje karijere. Onu u kojoj je dobio priliku dokazati se u strašnoj jakoj konkurenciji kakvu donosi ruska Absolute Championship Akhmat promocija, s kojom je početkom ljeta potpisao ugovor. Prvi ispit bit će mu borac već iskusan u ACA borilištu, Nikola Dipchikov. On je već dulje vremena prisutan na najvišoj razini europskog MMA-a, a član ACA promocije je već pet godina, gotovo od njenih samih početaka kao Absolute Championship Berkut (ACB).

Goranov vršnjak iz Bugarske do sada je u karijeri upisao 18 pobjeda i sedam poraza, dok je u borilištu ove promocije na omjeru od pet pobjeda, tri poraza i jedne poništene borbe. Većinu karijere nastupa u Rusiji, a 14 pobjeda ostvario je nokautom. Svakako ozbiljan ispit već u prvoj borbi, a Gorana smo pitali gdje vidi najveću opasnost.

"Radi se o opasnom borcu koji se bori iz kontra garda. Time automatski najveća opasnost prijeti s lijeve strane jer se radi o klasičnom ljevaku", rekao je Goran, koji se kroz karijeru susretao s gotovo svim stilovima borbe pa ne bi trebao imati problema s prilagodbom na stil svog protivnika. No, svakako će morati cijelo vrijeme biti vrlo oprezan i koncentriran.

Nakon što je 2015. godine ostao bez KSW titule, Goran je bio u svojevrsnoj fazi traženja, kako sebe tako i svog stila borbe. I to je prošle godine napokon pronašao. Tako se sad nalazi unutar niza od četiri pobjede, gdje su posebno vrijedne bile posljednje dvije, ostvarene ove godine u SBC-u. Iako ovo djeluje kao njegova najvažnija borba još od KSW susreta s Tomaszem Narkunom, on to nije objasnio na taj način.

"Trenutno ne razmišljam o tome gdje me pobjeda vodi nego idem korak po korak. Dipchikov mi je iduća prepreka i taj meč je sve o čemu mislim. Ja sam osobno osjećam odlično, a smatram kako je najvažnija borba uvijek ona iduća. Tako je i s ovom borbom", objasnio je svoje razmišljanje.

Goranova borba nalazi se osma na popisu od ukupno deset borbi koje će se održati u četvrtak, 20. kolovoza. Program predvodi poljski duel Rafala Haratyka i Piotra Strusa, a na popisu borbi su još neka poznata imena, poput bivših UFC boraca, Daniela Omielanchuka i Lukea Barnatta.

Linker
19. travanj 2024 18:13