Regija

Habazin čestitala Shields i opisala najteži trenutak iz meča: 'Svaka čast na udarcu u jetru, ali još uvijek stojim!'

Ivana Habazin
 Screenshot/Youtube
Ivana Habazin (20-4) izgubila je najveći meč svoje profesionalne boksačke karijere. U Atlantic Cityju je sinoć jednoglasnom odlukom sudaca poražena u borbi za WBO i WBC pojas od američke zvijezde Claresse Shields (10-0).

Habazin se za ovaj meč pripremala gotovo godinu dana nakon što je dvaput otkazan, najprije zbog ozljede Shields, a onda zbog incidenta na vaganju u kojem je stradao Ivanin trener. U trećem pokušaju konačno su ušle u ring, ali Shields joj nije pružila priliku za iznenađenje.

"Hvala svima. Naravno da sam razočarana, nije bila moja večer. Imali smo plan, ali nisam ga ostvarila. Bila je to teška borba. Čestitam Claressi. Nemam što reći. Vratit ću se!", rekla je Ivana na press konferenciji nakon meča.

"Bilo je teško, ali ne tako strašno. Još sam tu, još stojim. Svaka joj čast na udarcu u jetru. Mislim da nije ni ona znala da me pogodila. Bio je to prvi udarac, još sam se kretala, ali nakon drugog sam znala da moram stati i uzeti pauzu inače će možda zaustaviti borbu, a nisam željela odustati. Mozak mi je želio učiniti jedno, ali tijelo nije moglo. Nemam izgovor", rekla je Habazin.

Novinari su ju pitali koliko su utjecaja na nju imale dvije odgode meča sa Shields.

"Nije bilo lako. Morala sam promijeniti trenera i trening kamp, ali nema izgovora. Ona je bila bolja. Samo bih željela da moja posljednja borba nije bila još u prosincu 2018. Voljela bih da sam imala još mečeva od tada, nedostajalo mi je iskustvo iz ringa, bila bi ovo drugačija borba".

Na pitanje o sljedećim planovima, rekla je: "Najprije ću se naspavati, a onda ću razmišljati o budućnosti".

Linker
15. travanj 2024 08:01