Regija

Habazin se vratila u Zagreb, najavila novi meč za svjetsku titulu i otkrila dosad nepoznate detalje stravičnog napada

Ivana Habazin i njezin trener Ali Bashir
 Screenshot

Ivana Habazin vratila se u Hrvatsku nakon velike drame koju je doživjela u američkom Flintu.

Iza naše najbolje boksačice su tri teška i iscrpljujuća dana tijekom kojih je bila uz Jamesa Alija Bashira, svog trenera koji je ozlijeđen u sramotnom napadu zbog kojeg je uhićen Artis Mack, brat Claresse Shields, protiv koje se Habazin trebala boriti u noći sa subote na nedjelju

Zbog sramotnog incidenta je meč za svjetsku titulu odgođen i uskoro bi se trebalo početi raditi na novom datumu.

"Došao je s leđa i udario ga je sa šakom. Neki su vidjeli da ga je udario od iza pa u vilicu, a ja sam vidjela da ga je udario u predjelu uha i malog mozga. Automatski, kako ga je udario, tako je trener pao u nesvijest. Zapravo se srušio kao kada padne stablo i još je udario u pod", detaljno je po dolasku u Zagreb Habazin za kamere RTL televizije opisala napad na trenera.

RTL Screenshot

Kaosu u kojem je ozlijeđen Bashir prethodila je njegova prepirka s Claressinom sestrom koja mu nije dozvoljavala da baci pogled na vagu.

"Ja ne opravdavam ono što je on rekao. To je Amerika, imaju drugačiji način razgovora. Kada netko kaže, kad te žena počinje napadati, poludio je... On je ponosan i u godinama je", objasnila je hrvatska borkinja.

Nakon otkazivanja meča Shield nije pokazivala suosjećanje već je Ivani poručila da si pronađe novog trenera, da bi ubrzo promijenila priču te se ispričala i osudila napad.

"Ne podržavam to niti na bilo koji opravdavam postupak, neovisno o tome što je on ranije rekao. Stojim uz Ivanu i trenera Alija. Također, razumijem zašto su otkazali meč. Ali, ovaj postupak jedne osobe ne bi trebao biti odraz ljudi iz Flinta, iz Michigana, koji se svakim danom trude učiniti sve boljim", poručila je, između ostalog, Shields.

Sada nam preostaje čekati novi dogovor...

"Treba vidjeti. Ugovor je važeći, dogodit će se ponovno zakazivanje meča", zaključila je Habazin.

Linker
25. travanj 2024 00:24