Regija

'Hajde, potpišite taj ugovor!' Hrgović otkrio popis imena među kojima traži idućeg suparnika

Filip Hrgović
 Damir Krajac / CROPIX
"Bit će teško mojim promotorima i menadžerima... Puno je Instagram boksača koji samo pričaju"

Filip Hrgović obratio se javnosti nedugo nakon što je u nedjelju na Floridi u petoj rundi zaustavio Amerikanca Rydella Bookera i uvjerljivom izvedbom upisao već 12. pobjedu u profesionalnoj karijeri.

'El Animal' se u svojoj prvoj reakciji zahvalio nekadašnjem sparing partneru te usput i pohvalio Bookera, progovorio je Filip i o budućim planovima te otkrio koja ga to slavna imena zanimaju u ovom trenutku.

"Prije svega, hvala Rydellu Bookeru što je prihvatio ovu borbu. On je veliki ratnik, imao je težak život i vratio se na ovaj visoki nivo. Skidam mu kapu. Mislim da mi je izvedba bila dobra, od početka meča sam kontrolirao ritam, bacao sam i pogađao puno udaraca i mislim da je sudac dobro postupio kada je prekinuo borbu", glasila je prva Hrgovićeva izjava.

Jesi li bio iznenađen s time koliko je Booker izdržao tvojih udaraca?

"Da, bio sam iznenađen. Baš je čvrst, mislio sam da će pasti puno ranije. No, bio sam i ja malo krut i ukočen. Trebao sam ga pustiti da baca više udaraca i onda mu uzvratiti kontrom. Onda bi sigurno pao, ali nisam stao s udarcima. On se stalno pokrivao. Uglavnom, odradio sam dobar posao."

Bili ste sparing partneri, je li te to pripremilo na ovo?

"Bio je dobar sparing partner. Vrlo dobar, ali je napredovao od tada. Nakon takvog teškog života i s gotovo četrdeset godina na leđima, svaka mu čast što se ovako dobro pripremio i priuštio nam toliko dobru borbu."

Što dalje, kakvog bi protivnika želio?

"Volio bih se boriti protiv najboljih u kategoriji. Bit će teško mojim promotorima i menadžerima da mi dogovore te mečeve. Želim najbolje. Hajde dečki, potpišite taj ugovor! Svima kojima smo ga poslali, odbili su ga. Nisam toliko opak, potpišite ugovor."

Je li teško biti toliko strpljiv?

"Nestrpljiv sam. Iza mene je duga amaterska karijera, duga WSB karijera i osjećam se spremno. Želim težak meč. Puno je Instagram boksača koji samo pričaju, a nitko ne želi potpisati ugovor za meč s El Animalom."

Anthony Joshua, Tyson Fury, Deontay Wilder. Vidiš i sam što se s njima događa. Da se možeš s nekim boriti, tko bi bio idući za tebe?

"Mislim da prije tih imena koja ste spomenuli moram imati nekoliko težih protivnika, velikih imena, ali nivo ispod tih likova. Takve suparnike sada tražim."

Pa tko onda treba potpisati ugovor?

"Ne znam. Michael Hunter, Zhang Zhilei, Joe Joyce, Daniel Dubois, Alexander Povetkin, Dillian Whyte, Derek Chisora... Sa svima njima se želim boriti i pobijediti ih. To bi mi bila priprema za najbolje u kategoriji", zaključio je 28-godišnji hrvatski nokauter.

Linker
20. travanj 2024 09:46