Regija

Hrgović najavio novi nokaut: 'Udaram jače od Kubrata Puleva, Booker neće dočekati posljednje zvono'

Filip Hrgović
 Damir Krajac / CROPIX
Filip predviđa pobjedu, a njegov promotor budućnost u kojoj će praviti probleme boksačkim velikanima

Sve smo bliže novom nastupu Filipa Hrgovića. Vikend je iza ugla, a najboljeg hrvatskog boksača na Floridi će u ringu dočekati Amerikanac Rydell Booker.

'El Animal' u ovaj meč ulazi ni mjesec i pol dana nakon što je teško nokautirao Alexandrea Kartoziju i u danskom Strueru upisao 11. profesionalnu pobjedu iz isto toliko nastupa.

A 12. trijumf Filip će loviti protiv 39-godišnjaka iza kojeg je 26 pobjeda i tri poraza, ali i meč s idućim izazivačem Anthonyja Joshue - Kubratom Pulevom.

Upravo je opasni bugarski veteran posljednji protivnik s kojim se Booker našao u ringu. Dogodilo se to 9. studenog prošle godine u meču koji je Pulev uzeo tek nakon pregleda sudačkih kartica.

"On neće čuti posljednje zvono. Želim posao odraditi brzo i vjerujem da to mogu učiniti. Udaram jače od Kubrata Puleva i krećem se brže od njega. Vjerujem da je Rydell imao nešto uspješnih trenutaka protiv Puleva, ali protiv mene neće imati niti jedan", samouvjereno je, prema pisanjima BoxingScenea, najavio Hrgović.

"Već sam imao priliku s njim sparirati, ali ovo neće biti sparing. Trenutno je vrlo uzbudljiva situacija u teškoj kategoriji, tu je puno velikih imena, a ja sam ovdje kako bih došao do samoga vrha", zaključio je Filip.

Hrvatskog boksača ovom je prigodom još jednom i to biranim riječima podržao njegov promotor Nisse Sauerland.

"Ovo je teška kategorija. Ona je najuzbudljivija, najmoćnija i o njoj se najviše priča, a Hrgović napada njen sami vrh. Ne radi se tu samo o njegovoj snazi, već i o tome kako se on može prilagoditi. On je velik, visok i snažan, ali i brz te lagan na nogama. Vrlo je opasan i ima veće srce od bilo koga u toj kategoriji. Samo je pitanje vremena prije nego što ga vidimo kako stvar prave probleme za najveća imena na svjetskoj sceni", poručio je Sauerland.

Linker
14. travanj 2024 11:59