Regija

Hrgović prognozirao meč Joshue i Ruiza

Filip Hrgović
 Screenshot (YouTube)
U petak su borci koji će na stupiti na spektakularnoj boksačkoj priredbi u Saudijskoj Arabiji odradili i posljednju prepreku uoči svojih nastupa. Vaganje je iza nas, a Filip Hrgović u meč s Ericom Molinom ući će sa 109.32 kilograma, dok će bivši dvostruki izazivač imati 112.49.

Filip je spreman i u subotu ima priliku na jednoj velikoj pozornici prezentirati svoje vještine te napraviti iskorak prema konačnom cilju - borbi za svjetski naslov.

"Osjećam se jako dobro. Ovo je najveća borba u mojoj dosadašnjoj karijeri, ali 100 posto sam uvjeren da ga mogu pobijediti ako se pojavim u svom najboljem izdanju. Ne mislim da će biti lako, ali spreman sam. Mogu bacati puno udaraca, imam brze ruke i mogu primiti udarac, naravno, ako do toga dođe. Znam da imam set vještina za pobjedu", poručio je hrvatski boksački as nakon vaganja na kojem je imao otprilike tri kilograma manje od Moline.

Najbolji hrvatski boksač dao je uoči priredbe u Diraja Areni i svoju prognozu glavne borbe večeri. Hrgović je stao na stranu izazivača Anthonyja Joshue, objasnio je i zašto, ali i otkrio što očekuje u slučaju novog poraza britanske zvijezde.

"Mislim da Joshua nije bio svoj u prvoj borbi. Vidjelo se da je bio pod pritiskom. Mišljenja sam da su razne stvari oko njega, poput novca i slave, odigrale svoju ulogu te mu oduzele fokus. Sada mislim da je taj fokus vratio i da će pobijediti u revanšu te pokazati kako je veliki prvak. Ako ne pobijedi, onda očekujem njegovo povlačenje u mirovinu. U boksu se može sve dogoditi. Andy Ruiz bio je samo jedno mjesto ispred mene kada je dobio priliku i tu priliku je sjajno iskoristio. Ja sam već u top 10 pa mislim i da bi moja prilika mogla doći jako brzo. No, prije svega moram pobijediti Molinu", zaključio je Filip.

"Filip je u sjajnoj formi. Maksimalno je fokusiran i spreman. Ovo je sjajna prilika da se pokaže na svjetskoj pozornici. Vjerujemo da je on najbolji borac u teškoj kategoriji i sada ima priliku to pokazati", nahvalio je pak 'EL Animala' njegov promotor Nisse Sauerland.

Hrgović i Molina bit će jedna od uvodnih borbi u najiščekivaniji boksački revanš, a početak njihovog dvoboja očekuje se oko 17.45.

Linker
20. travanj 2024 05:15