Regija

Hrgović se nakon dugo vremena pojavio u javnosti i progovorio o treninzima te aktualnoj formi

Tin Srbić, Sandra Perković, Filip Hrgović
 Ronald Gorsic / CROPIX
"Covid-19 je virus koji napada čovjeka, a ja sam životinja" - ispalio je najbolji hrvatski boksač

Na okrugom stolu Covid-19 i sport koji su organizirali Zdravstvena komisija HOO-a i Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) gostovao je i najbolji hrvatski profesionalni boksač Filip Hrgović. Nije ga dugo bilo u javnosti, u vrijeme korone u miru se pripremao za predstojeće izazove.

Kao i većina drugih sportskih događaja, otkazana je i njegova borba protiv Jerryja Foresta, koja se trebala održati 17. travnja u američkom Oxxon Hillu. Filip čeka novog suparnika, o detaljima jučer nije htio govoriti, ali ne krije da je u odličnoj formi.

Krećem punom parom

- Sve je dobro prošlo, usudio bih se reći da smo uspjeli pobijediti pandemiju. Stanje se dosta popravilo u cijelom svijetu, a pogotovo kod nas. Cijelo sam vrijeme dobro trenirao i u dosta sam dobroj formi. Ako mi ne vjerujete, možete provjeriti, ha-ha. Sad kad se sve otvorilo, krećem punom parom u treninge, a drugog vala se ne bojim. Kad god dođe, mi smo spremni - rekao je Filip, najavivši i skorašnju konferenciju za novinare na kojoj će više govoriti o odrađenim treninzima i daljnjim planovima.

Na samom okruglom stolu imao je vrlo upečatljivo izlaganje koje je otvorio porukom da mu koronavirus ne može ništa.

- Covid-19 je virus koji napada čovjeka, a ja sam životinja - ispalio je Hrgović i nasmijao sve prisutne.

On se obranio od virusa, ali boksači su, među hrvatskim sportašima, zapravo imali najviše problema s koronom.

- Tko će zeznuti, nego boksači, jedino su oni bili zaraženi - nasmijao se 28-godišnji teškaš.

Zahvalio je potom Gradu Zagrebu na izgradnji dvorane u Sesvetama koja mu je u trenucima izolacije bila od ogromne vrijednosti.

- U dvorani sam bio samo ja, tako da sam mogao odrađivati treninge. Možda ne punim intenzitetom, kao za vrijeme normalnog stanja, ali su treninzi bili dosta dobri. U dobroj sam formi, osjećam se dobro i sada čekam poziv za neku sljedeću borbu.

Duhovna strana

Na pandemiju koronavirusa je, ističe, gledao iz nekog drugog kuta.

- Gledao sam je s duhovne strane. Bitno je da nas ne obuzme strah, jer kad čovjeka obuzme strah, onda je učinak puno lošiji. Mislim da se puno ljudi razboljelo jer je u njih ušla histerija i strah. Trebamo se držati svih mjera koje naše stručnjaci donesu, ali, ponavljam, nikako ne smijemo dozvoliti da nas obuzme strah. Mislim da je upravo zato Hrvatska broj jedan u borbi s pandemijom jer smo poznati kao hrabri ljudi, kao ratnici i sigurno su i naše vodeće osobe u institucijama reagirale bolje od drugih baš zato što nisu dozvolili da ih obuzme strah, nego su radili sve potrebne korake hladne glave - dodao je Hrgović i zaključio izlaganje citatima iz Biblije.

Zagreb, 180620.
Hotel Westin, Kristalna dvorana.
Tribina COVID 19 i sport u organizaciji Zdrastvene komisije HOO-a i Hrvatskog zavoda za javno zdrastvo.
Na fotografiji: Zlatko Matesa, Nikola Bralic, Martin Sinkovic, Filip Hrgovic, Valent Sinkovic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX
Zlatko Mateša, Nikola Bralić, Martin Sinković, Filip Hrgović, Valent Sinković

Linker
26. travanj 2024 16:07