Regija

Hrgović skočio četiri mjesta na BoxRec ljestvici i kuca na vrata same elite

Filip Hrgović s ekipom
 Sauerland
Pobjeda nad Mariom Herediom i način na koji je do nje došao, Filipa Hrgovića doveli do uspona na službenoj ljestvici teške kategorije prema Boxrecu. Skočio je je 13. mjesto i sad su ispred njega ostali samo oni najveći te najpoznatiji teškaši svijeta.

Glatkih 9-0 bez da je u ijednom meču bio ugrožen, sedam pobjeda prekidom i prolazak kroz konstantno različite ispite. Tako se mogu opisati dosadašnje dvije godine profesionalne karijere Filipa Hrgovića, najboljeg hrvatskog boksača i jednog od najvećih svjetskih potencijala. Što je najvažnije, u svakom se meču vidi napredak na nekim određenim poljima.

Tako je u Meksiku protiv "swarmera" uspio odgovoriti upravo boksom kakav ovaj preferira. Niti u jednom trenutku nije ga ugrozila činjenica što je Heredia došao odraditi meč na sve ili ništa. Hrgović je imao plan i od prve sekunde ga je krenuo provoditi. Kretao se, izbjegavao napade protivnika te pogađao svoje. Tako je prekidom u trećoj rundi došao do nove pobjede i još jednom se niti u jednom trenutku nije našao ugrožen.

Nakon što je odradio svoj posao, Filip je dobio nove bodove za BoxRec poredak. Nakon nekoliko mečeva odrađenih između Filipova posljednja dva nastupa, on je pao na 17. mjesto, no sad je plasiran četiri mjesta više, odnosno nalazi se na 13. Preskočio je bivše izazivače Deontaya Wildera, Geralda Washingtona i Dominica Breazealea, zatim Christiana Hammera te Oscara Rivasa, posljednjeg protivnika Dilliana Whytea. S pravom možemo reći kako je ispred Filipa ostala samo elita.

Osim možda drugog supertalenta teške kategorije, Adama Kownackog na desetom mjestu, svi ostali boksači bolje plasirani od Filipa su imena koja poznaje i prosječan poznavatelj današnjeg boksa. Prva dva mjesta ispred Filipa drže Derek Chisora i Joseph Parker, koje je Filip već spominjao kao svoje velike želje za budućeg protivnika. Zatim slijedi spomenuti Kownacki, deveti je Kubrat Pulev, a osmi je Luis Ortiz. Prvih sedam, redom prema najboljem su Jarrel Miller, Dillian Whyte, Alexander Povetkin, Tyson Fury, Anthony Joshua, Deontay Wilder i Andy Ruiz Jr. Čini se kako je napokon došlo vrijeme da Filipa napadne nekoga od boksača ispred sebe.

Linker
14. travanj 2024 04:27