Regija

Hrgovićev promotor otkrio: 'Da može, Filip bi se sutra borio protiv Joshue!'

 Damir Krajac / CROPIX
Filip Hrgović još uvijek čeka svoj prvi meč u 2020. godini, za što je prije svega kriva pandemija. U međuvremenu se zainteresiranim medijima obratio njegov promotor Nisse Sauerland, koji smatra da je Filip već sad spreman boriti se protiv bilo koga pa tako i Anthonya Joshue.

Poput većine drugih boksača iz svjetskog vrha, Filip Hrgović čeka na potpuno otvaranje boksa svijetu, da bi mogao ugovoriti svoj idući meč, nakon što je zbog jasnih razloga onaj protiv Jerryja Forresta morao otkazati. To neće biti lako, budući da će nakon par mjeseci pauze svi željeti što prije u ring te će Filip morati biti strpljiv. A riječ strpljenje zapravo je velikim dijelom obilježila njegovu dosadašnju profesionalnu karijeru.

Njegov promotor Nisse Sauerland smatra da je Filip već sada spreman za najveće izazove, no svjestan je i on kako će se s tim strpljenjem za sada morati nastaviti.

"On je kao vrlo mlad sparirao s Davidom Hayeom. Bio je u WSB-u, bio je na Olimpijskim igrama. Ako ćemo gledati po nekom pedigreu, on je A+. Što se tiče ambicija, one također idu uz to. Uvjeren je da može savladati Joshuu, a isto tako smo uvjereni i mi. Pitanje je samo kako doći do tih borbi, no doći će i to. Moramo samo biti strpljivi i pratiti rutu koju smo si zacrtali", rekao je Sauerland u razgovoru za Sky Sports.

O tome koliko je ta ruta u posljednje vrijeme efektna bi se moglo razglabati. Naime, dok većina nadolazećih teškaša ugovara mečeve protiv poznatih imena ili čak međusobne oglede, Filipovo posljednje ugovaranje meča bilo je protiv nepoznatog Amerikanca nedokazane kvalitete. Na takav način će teško doći u poziciju gdje ga fanovi žele gledati više nego neke druge boksače, a oni su zapravo ti čiji se ukus pokušava pogoditi. No, Filipu je najvažnije raditi i zadržati samopouzdanje.

"Da meč protiv Joshue dođe sutra, uz dobre uvjete bi ga prihvatio. No, rekao sam milijun puta, zašto bi se Joshua borio protiv Filipa? Filip jednostavno mora doći u poziciji gdje više nitko neće moći pobjeći od meča protiv njega. Za razliku od velikog broja teškaša koji nemaju onu agresivnu prirodu, Filip to ima. On će već sam doći do tebe i dobiti taj meč", dodao je Sauerland.

Hrgović trenutno drži jedan od manjih WBC-ovih pojasa, a riječ je o organizaciji čiju titulu drži Tyson Fury. No, po pitanju toga kojim će putem Filip krenuti prema vrhu, Sauerland kaže da će se znati nakon iduća dva ili tri meča.

Hrgović se trenutno nalazi na 21. mjestu ljestvice svjetskih teškaša, a ne tako davno bio je na 13. Upravo spomenuti izbor protivnika doveo je do tog pada, umjesto da se prirodnim putem Hrgović nastavio uspinjati prema ispunjenju svog cilja. Jednostavno, neki drugi boksači su istovremeno dolazili do rezultata kojima su osvajali više bodova.

Linker
17. travanj 2024 10:57