Regija

Hrvatska boksačka reprezentacija doputovala u Jekaterinburg, Pijetraj otpao u posljednji trenutak

Zeljko, Filipi, Ferati, Uremović, Milun i Sobjeslavski
 Instagram
Šest hrvatskih boksača doputovalo je u Jekatering, gdje u ponedjeljak počinju natjecanja na AIBA Svjetskom boksačkom prvenstvu. Nažalost, među njima nije Erik Pijetraj koji je morao otkazati svoj nastup zbog ozljede zadobivene na samom kraju priprema.

Hrvatsku će u Rusiji predstavljati dva brončana boksača s Europskih igara održanih prije dva i pol mjeseca u Minsku te četvorica također vrlo talentiranih boksača. U kategoriji do 57 kilograma nastup čeka Ramona Feratija iz Rijeke, do 69 kilograma borit će se Marko Zeljko (BK Metalac), a do 75 kilograma Mladen Sobjeslavski (BK Leonardo). U kategoriji do 81 kilograma nastupit će član BK Rijeka Matej Uremović, do 91 kilogram Toni Filipi (BK Gladijator), a u super teškoj kategoriji borit će se Marko Milun (BK Leonardo). Filipi i Milun su s razlogom glavni kandidati za medalju, oni bi također trebali biti nositelji u ždrijebu, no svi momci su na put otišli što se bolje predstaviti. Cilj je ići meč po meč jer je jedino tako i moguće doći do medalje.

Iako prvenstvo kao službeni datum početka ima današnji, natjecanja će početi tek u ponedjeljak. Po kategoriji bi trebalo nastupati između 16 i 32 boksača, prema tome za medalju je potrebno slaviti u dva ili tri meča, a to će ovisiti o ždrijebu. Sa zanimanjem ćemo popratiti ždrijeb u svim kategorijama, a naši boksači nadaju se u prvim kolima izbjeći predstavnike najvećih boksačkih sila. Nitko u Jekaterinburg nije otputovao s bijelom zastavom i nikome se ne priznaje da je bolji, što je zapravo pravilan boksački stav.

Osim spomenutih šest boksača, s reprezentacijom je izbornik Leonardo Pijetraj, kao i treneri Tomo Kadić (BK Gladijator) te Kristijan Hodak (BK Rijeka).

Linker
21. travanj 2024 21:51